Головна  →  Оголошення  →  8 жовтня 2013

Оголошення про проведення інвестиційного конкурсу

Київська міська державна адміністрація оголошує конкурс по залученню інвестора

1. Конкурс проводиться Департаментом економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) відповідно до рішення Київської міської ради від 24.05.2007 №528/1189 «Про затвердження Положення про порядок проведення інвестиційних конкурсів для будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва», розпорядження Київської міської державної адміністрації від 22.10.2007 № 1403 «Про затвердження складу постійно діючої конкурсної комісії по залученню інвесторів до фінансування будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва» (із змінами) та розпорядження Київської міської державної адміністрації від 17.10.2011 №1916 «Про проведення інвестиційного конкурсу із залучення інвестора до будівництва Wi-Fi мережі в Київському метрополітені для надання якісних телекомунікаційних послуг жителям та гостям міста».

2. Інформація про об’єкт інвестування:

2.1. Об’єкт інвестування – будівництво Wi-Fi мережі в Київському метрополітені для надання якісних телекомунікаційних послуг жителям та гостям міста, в т.ч. системи відеоспостереження на базі Wі-Fі на станціях.

2.2. Орієнтовна вартість будівництва об’єкта інвестування – 12 500,0 тис. грн. без урахування ПДВ.

2.3. Кількість станцій, необхідних задіяти для реалізації проекту – 52 (кількість може збільшуватись в залежності від введення в експлуатацію нових станцій метрополітену).

2.4. Кількість станцій, на яких впроваджується система відеоспостереження на базі Wi-Fi – 37 станцій (кількість постійна та не залежить від введення в експлуатацію нових станцій метрополітену).

2.5. Орієнтовна вартість експлуатаційних витрат на технічний супровід Wi-Fi мережі без урахування елементів системи відеоспостереження за місяць – 184 000,0 грн. без урахування ПДВ.

Детальна інформація наведена в техніко-економічних показниках (ТЕП), погоджених Департаментом транспортної інфраструктури, комунальним підприємством «Київський метрополітен», що є невід’ємною складовою конкурсної документації.

3. Укладання з переможцем інвестиційного договору та окремі його умови.

3.1. Переможець конкурсу-інвестор визначається рішенням постійно діючої конкурсної комісії по залученню інвесторів (далі – Комісія) та затверджується розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

3.2. Замовник будівництва – комунальне підприємство «Київський метрополітен» (за винятком технологічних площадок, які є власністю Інвестора та перебувають поза територією метрополітену).

3.3. Проектування та будівництво об’єкта інвестування здійснюється відповідно до укладеного інвестиційного договору між інвестором, замовником будівництва та організатором конкурсу. Умовами інвестиційного договору, в межах чинного законодавства України, може передбачатись делегування (часткове делегування) прав та обов’язків замовника будівництва інвестору.

3.4. Термін дії інвестиційного договору становить 10 років з моменту набрання ним чинності.

3.5. Після належного виконання всіх умов інвестиційного договору та введення об’єкта інвестування в експлуатацію інвестор в установленому чинним законодавством порядку оформляє право власності на Wi-Fi мережу (активне та пасивне обладнання) з урахуванням залишення у власності територіальної громади міста Києва та передачі на баланс КП «Київський метрополітен» елементів системи відеоспостереження (ІР-відеокамер, моніторів, встановленого програмного забезпечення тощо).

4. Основні умови конкурсу:

4.1. Фінансування інвестором усіх витрат, пов’язаних з будівництвом, введенням в експлуатацію об’єкта інвестування, та експлуатаційних витрат на технічний супровід Wi-Fi мережі.

4.1.1. Орієнтовні складові вартості будівництва мережі (об’єкта інвестування):

  • проектування мережі та системи відеоспостереження;
  • закупівля мережевого обладнання та програмного забезпечення для серверів і систем керування, а також системи відеоспостереження;
  • закупівля фізичних компонентів мережі і системи відеоспостереження та матеріалів;
  • оплата додаткових послуг, в тому числі з технічного нагляду;
  • роботи по інсталяції обладнання та програмного забезпечення для серверів та систем керування;
  • роботи по монтажу обладнання, кабелів та елементів мережі і системи;
  • пусконалагоджувальні роботи, отримання санітарних паспортів.

4.1.2. Експлуатаційні витрати на підтримку і модернізацію мережі:

  • оплата Інтернет-трафіку;
  • оплата за користування технічними майданчиками поза територією метрополітену, споживання електроенергії, оренду приміщень метрополітену та користування іншим майном тощо.
  • оплата технічної підтримки, що включає в себе обслуговування обладнання і мереж, заміну обладнання, оновлення програмного забезпечення, усунення збоїв в роботі мережі, усунення пошкоджень на фізичному рівні, заміну кабельної структури тощо.
  • оплата послуг з адміністрування мережі, що включає в себе моніторинг обладнання, обслуговування абонентів, обслуговування серверів, білінгової системи Інвестора, каналів доступу до мережі Інтернет тощо.

4.2. Надання учасником конкурсу конкурсного забезпечення – гарантії банку щодо забезпечення виконання ним зобов’язань перед міським бюджетом, які передбачені п. 4.3. та п. 4.4.

4.3. Сплата організатору конкурсу коштів на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва у розмірі не менше 5% від орієнтовної вартості будівництва об'єкта інвестування без урахування ПДВ, що становить не менше 625 000,0 грн., у разі визнання учасника переможцем.

Зазначені кошти інвестором сплачуються у наступному порядку:

  • 100 % коштів – не пізніше 10 календарних днів з дня набрання чинності інвестиційним договором.

4.4. Компенсація організатору конкурсу витрат, пов’язаних з підготовкою та проведенням інвестиційного конкурсу, у розмірі 1% від орієнтовної вартості будівництва об'єкта без урахування ПДВ, що становить 125 000,0 грн., у разі визнання учасника переможцем, сплачується протягом 10 календарних днів з дня набрання чинності інвестиційним договором.

Кошти, сплачені інвестором в якості компенсації організатору конкурсу витрат, пов’язаних з підготовкою та проведенням інвестиційного конкурсу, у розмірі 1% від орієнтовної вартості будівництва об'єкта без урахування ПДВ, поверненню не підлягають.

4.5. Компенсація переможцем конкурсу (Інвестором) замовнику (комунальному підприємству «Київський метрополітен») витрат, пов’язаних з підготовкою орієнтовних техніко-економічних показників, передпроектних пропозицій, у розмірі 7 628,88 грн. з урахуванням ПДВ, яка сплачується замовнику відповідно до представленої ним калькуляції (кошторису) не пізніше 10 календарних днів з дня набрання чинності інвестиційним договором.

Кошти, сплачені інвестором в якості компенсації замовнику витрат, пов’язаних з підготовко орієнтовних техніко-економічних показників, передпроектних пропозицій, поверненню не підлягають.

4.6. Сплата реєстраційного внеску в розмірі 2 550,00 грн. на розрахунковий рахунок №31515934700001 в ГУ ДКСУ у м. Києві, код банку 820019, код ЄДРПОУ 37993783, одержувач – ГУ ДКСУ у м. Києві.

Кошти, сплачені учасником конкурсу в якості реєстраційного внеску, поверненню не підлягають.

4.7. Переможцем конкурсу визнається претендент, пропозиції якого відповідають умовам конкурсу, та який запропонував найбільш вигідні умови для територіальної громади м. Києва, в тому числі щодо побудови системи відеоспостереження на станціях метрополітену.

4.8. Інвестиційний договір укладається протягом 30 календарних днів з дня отримання переможцем конкурсу акцепту конкурсних пропозицій. Якщо протягом 30 календарних днів переможець інвестиційного конкурсу відмовився від підписання договору, висуває неприйнятні умови підписання інвестиційного договору, рішення про переможця інвестиційного конкурсу скасовується у встановленому порядку.

4.9. Термін будівництва повинен бути не більшим нормативного, що визначається проектною документацією. Інвестор (переможець конкурсу) зобов’язується з урахуванням завдання на проектування та технічних (технологічних) вимог замовника, розробити, погодити, провести експертизу та затвердити у встановленому законодавством порядку проектну документацію, не пізніше ніж через 6 місяців з дня набрання чинності інвестиційним договором. З об’єктивних причин за узгодженням з організатором конкурсу та замовником даний термін може змінюватись в рамках виконання інвестиційного договору, але у будь-якому разі не повинен перевищувати 12 місяців з дня набрання чинності інвестиційним договором.

4.10. На підставі погодженої і затвердженої проектної документації сторони договору протягом 60 календарних днів визначають графік фінансування та реалізації проекту, який є невід’ємною частиною укладеного інвестиційного договору.

4.11. Укладання згідно з чинним законодавством між замовником, інвестором, профільними підрозділами КМДА, КП «Київжитлоспецексплуатація» та іншими окремих договорів щодо визначення розміру місячної/річної плати за оренду приміщень метрополітену, розмірів плати за користування іншим майном, необхідним для будівництва об’єкта інвестування, а також інших договорів пов’язаних з реалізацією інвестиційного проекту.

4.12. Інвестор (переможець конкурсу) зобов’язується щоквартально в письмовій формі подавати організатору конкурсу та замовнику інформацію щодо стану реалізації інвестиційного проекту в цілому та окремих його етапів за формою, наданою організатором конкурсу.

4.13. Організатор конкурсу має право розірвати договір в односторонньому порядку у випадку невиконання або неналежного виконання інвестором зобов’язань, передбачених пп. 4.3., 4.4., 4.5., 4.9., 4.10., 4.12. умов конкурсу або інших умов інвестиційного договору (в т.ч. передбачених графіком фінансування та реалізації проекту, що передбачений п. 4.10.).

4.13.1. У разі невиконання інвестором зобов’язань за інвестиційним договором, питання розірвання інвестиційного договору за пропозицією організатора конкурсу або замовника виноситься на розгляд Комісії.

4.13.2. Після розгляду Комісією та прийняття нею рішення організатор конкурсу:

  •  протягом 30 календарних днів повідомляє інвестора про необхідність безумовного виконання умов інвестиційного договору;
  •  повідомляє інвестора про терміни розірвання інвестиційного договору у разі не усунення інвестором порушень його умов.

У разі не усунення інвестором порушень умов інвестиційного договору протягом 37 календарних днів з дня направлення організатором конкурсу на адресу інвестора, зазначену в інвестиційному договорі, повідомлення про розірвання, договір буде вважатись розірваним.

4.13.3. У разі усунення інвестором порушень умов інвестиційного договору інвестор листом повідомляє організатора конкурсу про виконання фінансових зобов’язань та надає інформацію з копіями підтверджуючих документів про фактичне виконання робіт згідно умов інвестиційного договору.

5. Конкурсна документація учасникам конкурсу видається за адресою: 01044, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, кім. 612, тел. 202-76-78, 202-72-66 (понеділок – п’ятниця з 10.00 до 16.00) протягом 21 (двадцяти одного) календарного дня з дня оголошення конкурсу при наявності документа, що підтверджує сплату учасником реєстраційного внеску. День опублікування оголошення про проведення конкурсу в ЗМІ вважається днем його оголошення.

6. Конкурсні пропозиції подаються учасниками конкурсу особисто або через уповноважених осіб в установлений в оголошенні про проведення конкурсу термін за адресою: 01044, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, кім. 612, тел. 202-76-78, 202-72-66 (понеділок - п’ятниця з 10.00 до 16.00). День опублікування оголошення про проведення конкурсу в ЗМІ вважається днем його оголошення.

7. За отриманням роз’яснень та додаткової інформації щодо об’єкту інвестування звертатись за адресою: 01044, м. Київ, вул. Хрещатик, 36, кім. 612, тел. 202-76-78 (понеділок - п’ятниця з 10.00 до 16.00).

8. У разі зміни дати проведення конкурсу учаснику конкурсу в обов’язковому порядку надсилається повідомлення про дату проведення конкурсу.

Перейти до спискуВерсiя для друку