Головна  →  Плануємо обговорити  →  30 жовтня 2013

Повідомлення про проведення громадського обговорення проекту рішення «Про затвердження змін до міської комплексної програми «Сприяння місцевому самоврядуванню та розвитку громадянського суспільства у м.Києві на 2012-2016 роки», затвердженої рішенням Київської міської ради від 15 грудня 2011 року №842/7078»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Департамент суспільних комунікацій.

2. Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення.

Проект рішення «Про затвердження змін до міської комплексної програми «Сприяння місцевому самоврядуванню та розвитку громадянського суспільства у м.Києві на 2012 – 2016 роки» затвердженої рішенням Київської міської ради від 15 грудня 2011 року №842/7078.

Проект цього рішення розроблено Департаментом суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) з метою внести зміни до Програми сприяння місцевому самоврядуванню та розвитку громадянського суспільства у м. Києві м. Києві на 2012–2016 рр. у зв’язку з прийняттям Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та Закону України «Про громадські об'єднання», виданням указів Президента України від 25 січня 2012 року №32/2012 «Питання сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні», від 24 березня 2012 року № 212/2012 «Про Стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та першочергові заходи щодо її реалізації», від 25 червня 2013 року № 342/2013 «Про план заходів щодо реалізації у 2013 році Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні», а також ухваленням постанов Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями та творчими спілками, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» та від 24 жовтня 2012 року № 989 «Про затвердження Порядку громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».

Метою прийняття рішення є створення у м. Києві сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства та зміцнення демократії в Україні, налагодження ефективної взаємодії міської влади з інститутами громадянського суспільства.

Також метою змін є створення організаційно – правових основ для належного виконання зазначеної міської цільової програми.

3. Альтернативні варіанти вирішення питання.

  • схвалення громадськістю проекту Програми без зауважень;
  • схвалення громадськістю проекту Програми із урахуванням отриманих пропозицій та зауважень.

4. Соціальні групи населення та заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія прийнятого рішення.

  • органи виконавчої влади та місцевого самоврядування;
  • інститути громадянського суспільства;
  • мешканці м.Києва.

5. Можливі наслідки проведення в життя кожного альтернативного рішення для різних соціальних груп населення та заінтересованих сторін.

  • підвищення рівня взаємодії органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства;
  • підвищення якості управлінських рішень.

6. Спосіб забезпечення участі в обговоренні представників визначених соціальних груп населення та заінтересованих сторін.

  • публікація проекту Програми на веб-сторінці Департаменту суспільних комунікацій.

7. Термін проведення громадського обговорення:

З 30 жовтня по 30 листопада 2013 року. 

5. Форма громадського обговорення:

Електронна консультація

6. Подання пропозицій і зауважень за формою:

До 30 листопада 2013 року прохання подати відповідні пропозиції або зауваження

Прізвище __________________________________________________________

Ім’я _______________________________________________________________

По батькові ________________________________________________________

Організація (установа) _______________________________________________

Посада ____________________________________________________________­­­­

Тел./факс/ e-mail ____________________________________________________

Пропозиції _________________________________________________________

7. Адреса подання пропозицій і зауважень, що винесене на громадське обговорення:

Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Департаменту суспільних комунікацій, 01001, м.Київ, вул.Хрещатик, 44, [email protected]

8. Прізвище, ім'я, по батькові відповідальної особи:

  • тел. (044)278-35-27, Шибанов Ярослав Миколайович, начальник відділу з суспільно-політичних питань Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Департаменту суспільних комунікацій;
  • тел. (044)278-29-98, Гусєва Людмила Миколаївна, начальник відділу зв’язків з громадськістю та аналізу інформаційного середовища Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Департаменту суспільних комунікацій.

9. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації у розділі «Консультації з громадськістю» не пізніше, ніж за два тижні після закінчення обговорення.

Перейти до спискуВерсiя для друку