Головна  →  Плануємо обговорити  →  20 листопада 2013

Повідомлення про проведення громадського обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про внесення змін до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12 листопада 2009 року № 1277 «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху»

1. Орган виконавчої влади, який проводить обговорення:

Департамент економіки та інвестицій.

2. Питання або назва проекту акта, винесено на обговорення.

Проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про внесення змін до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12 листопада 2009 року № 1277 «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху».

Проект розпорядження підготовлений Департаментом економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» з метою наближення тарифів на перевезення пасажирів у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху, до економічно обґрунтованого рівня, створення передумов для покращення фінансово-економічних показників діяльності підприємств транспорту – КП "Київський метрополітен" та КП "Київпастранс", забезпечення безперебійного, безпечного та якісного перевезення пасажирів тощо.

Зазначеним проектом розпорядження передбачено встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом, який працює у звичайному режимі руху, в розмірі 3,00 грн. при збереженні діючої вартості проїзних квитків, в той час як за даними КП "Київський метрополітен" економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів метрополітеном становить 3,38 грн., а за даними КП "Київпастранс" – економічно обґрунтований тариф на послуги з перевезення трамваями та тролейбуси – 3,51 грн., автотранспортом – 3,53 грн., міською електричкою – 9,52 грн. При цьому, проїзд пільгових категорій громадян, які і раніше, залишається безплатним.

3. Альтернативні варіанти вирішення питання.

a) залишення тарифів на послуги з перевезення пасажирів та вартості проїзних квитків на діючому рівні;

b) підвищення тарифів на послуги з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом до 3,00 грн. із збереженням вартості діючих проїзних квитків

4. Соціальні групи населення та заінтересовані сторони, на які поширюються дія прийняття розпорядження.

  • населення, яке користується міським пасажирським транспортом, який працює у звичайному режимі руху;
  • комунальні підприємства транспорту - КП «Київський метрополітен» та КП «Київспастранс»;
  • органи виконавчої влади та місцевого самоврядування.

5. Можливі наслідки проведення в життя кожного альтернативного рішення для різних соціальних груп населення та заінтересованих сторін.

a) є бажаним для населення, яке користується міським пасажирським транспортом, який працює у звичайному режимі руху, але неприйнятним для підприємств транспорту та органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в зв’язку з недостатністю бюджетних коштів, а саме: в бюджеті міста Києва на 2013 рік передбачено підприємствам транспорту 637,4 млн. грн. Для забезпечення беззбиткової роботи необхідно передбачити додаткові кошти на поточний рік в розмірі 863,6 млн. грн., замість спрямування їх інші цілі, наприклад, придбання рухомого складу, виконання соціальних програм тощо.

b) є оптимальним варіантом для всіх соціальних груп та заінтересованих сторін, оскільки забезпечить соціальних захист населення, яке постійно користується транспортом, за рахунок можливості придбання проїзних квитків по діючій вартості та залишення права безоплатного проїзду для пільгових категорій громадян, суттєво покращить фінансово-економічні результати діяльності підприємств транспорту – КП "Київський метрополітен" та КП "Київпастранс", та зменшить навантаження на міський бюджет, який згідно чинного законодавства має відшкодовувати збитки підприємств транспорту у разі, якщо діючі тарифи не покривають витрат підприємств по наданню послуг.

6. Спосіб забезпечення участі в обговорення представників визначених соціальних груп населення та заінтересованих сторін.

Надання пропозицій та зауважень до оприлюдненого на офіційному веб-сайті виконавчого органу київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) проекту розпорядження.

7. Терміни проведення публічного громадського обговорення:

20 листопада 2013 року – 20 грудня 2013 року.

8. Форма громадського обговорення:

Електрона консультація, зустріч з громадськістю

9. Подання пропозицій і зауважень за формою:

До 20 грудня 2013 року прохання подавати відповідні пропозиції або зауваження.

Прізвище __________________________________________________________

Ім’я_______________________________________________________________

По батькові_________________________________________________________

Організація (установа)

__________________________________________________________________

Посада

__________________________________________________________________

Тел./факс/e-mail

__________________________________________________________________

Пропозиції

__________________________________________________________________

10. Адреса подання пропозицій і зауважень, що винесене на громадське обговорення:

Управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій, 01001, м. Київ, вул. Хрещатик ,36, [email protected]

11. Прізвище, ім’я, по батькові відповідальних осіб:

  • тел. (044) 529 93 94, Стрижиус Олена Володимирівна, заступник начальника управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій;
  • тел. (044) 529 93 99, Погородня Надія Кузьмівна, начальник відділу тарифів на соціально значущі товари та послуги управління цінової політики управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій

12. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному веб-сайті виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) не пізніше, ніж за два тижні після закінчення обговорення. 

Перейти до спискуВерсiя для друку