КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


11 грудня 2012

У Києві відкрили модернізований енергоефективний дитячий садочок

У Києві відкрили модернізований енергоефективний дитячий садочок

Фоторепортаж.

Сьогодні в Оболонському районі столиці відкрили модернізований за останніми технологіями енергоефективний дошкільний навчальний заклад. Участь у відкритті взяв голова КМДА Олександр Попов, директор місії USAID в Україні, Білорусі та Молдові Джед Бартон, директор ТОВ «ДТЕК» Максим Тімченко.

У рамках проекту в будівлі ДНЗ № 573 було здійснено утеплення даху та зовнішніх стін, замінено вікна і двері, модернізовано внутрішню систему опалення будівлі, проведено реконструкцію системи освітлення, встановлено геліосистему (енергія сонця), впроваджено дистанційну систему автоматичного збору даних про енергоспоживання тощо.

«Термосанація дитячих садочків – це стратегічно важливий проект для Києва. Ця програма дозволить не лише гарантувати комфортні умови виховання для наших дітей, але й дозволить суттєво економити кошти на енергоресурсах. Сьогодні наше завдання – модернізувати за таким принципом усі дошкільні установи міста. Переконаний, що з часом ця практика має бути поширена й на інші бюджетні установи Києва», – зазначив Олександр Попов.

«USAID через свій проект «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» підтримує енергоефективність у галузі теплопостачання як на національному, так і на місцевому рівнях для забезпечення кращої якості, ефективності та надійності послуг з теплопостачання. Цей дитячий садок є добрим прикладом того, як заходи з підвищення енергоефективності надають дітям та їхнім вихователям необхідний комфорт за нижчих витрат», – підкреслив Джед Бартон, директор місії USAID в Україні, Білорусі та Молдові.

«Термосанація дитячого садка № 573 – це пілотний проект, на основі якого можна оцінити ефективність і важливість роботи з термомодернізації будівель. Наше спільне завдання – дати поштовх масовому розвитку таких проектів і ми впевнені, що, побачивши позитивні результати, інші учасники ринку теж продовжать нашу ініціативу. Енергоефективність залишається одним із пріоритетних напрямків соціальних інвестицій ДТЕК, які в 2013 році будуть подвоєні і складуть понад 120 млн. грн», – прокоментував подію генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

Одразу після огляду зовнішнього стану приміщення відбувся круглий стіл з теми: «Енергоефективність столиці: стратегічний напрямок – перші кроки».

В обговоренні взяли участь: голова КМДА Олександр Попов, перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов, голова Державного агентства енергоефективності та енергозбереження України Микола Пашкевич, директор комунального підприємства «ГВП» Анатолій Козленко, директор місії USAID Джед Бартон, директор ТОВ «ДТЕК» Максим Тімченко.

Нагадаємо, пілотний проект з комплексної термосанації дитячого садка реалізований у Києві завдяки підписаному Меморандуму про взаєморозуміння між КМДА, проектом USAID «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» та ТОВ «ДТЕК».


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/1909.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.