КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


2 січня 2015

Віталій Кличко: «Метро на Троєщину залишається одним із пріоритетів»

Будівництво метро на Троєщину залишається одним із пріоритетів для міської влади. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ», підбиваючи підсумки 2014 року.

«Я спілкувався з мешканцями Троєщини, я знаю, що вони витрачають багато часу для того, щоб дістатися центру міста. Але я хочу сказати правду: у бюджеті немає грошей на будівництво метро. Тому зараз ми шукаємо інвесторів, розглядаємо різні умови та пропозиції. Одночасно ми обговорюємо можливості фінансування проекту з міжнародними фінансовими інституціями, як ЄБРР та Світовий банк. Сподіваюся, що у наступному році ми зможемо знайти вихід», – розповів Віталій Кличко.

Мер підкреслив, що питання залучення інвестора залежить від внутрішньої ситуації в Україні.

«Якщо до нас повернеться мир, то нам легше буде говорити з інвесторами. По-друге, якщо ми знайдемо інвестора, будівництво лінії триватиме близько двох років. Сподіваюся, що наступного року навесні я зможу вже чітко сказати, які ми маємо результати домовленостей і які нам потрібні терміни для реалізації проекту», – підкреслив Віталій Кличко.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/19881.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.