КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


28 травня 2012

До 1530-річчя Києва у столиці відкрили відразу чотири фонтани

До 1530-річчя Києва у столиці відкрили відразу чотири фонтани

Фоторепортаж.

Унікальний каскадний світломузичний фонтан днями запрацював у сквері Марії Заньковецької, що на вулиці Червоноармійській, 119. Його урочисто відкрив голова КМДА Олександр Попов. Окрім самого фонтану, тут повністю відновили зелену зону: висадили дерева, влаштували паркове освітлення, встановили паркові меблі, розбили клумби та квітники. Ремонтні роботи проведені і в музеї Марії Заньковецької.

«Завдяки особливостям рельєфу скверу тут вдалося реалізувати дуже цікаву каскадну концепцію світломузичного фонтану. Переконаний, він сподобається киянам, бо дійсно дуже красивий і незвичайний. Сквер Марії Заньковецької, як і сам музей, давно потребував відновлення. Це майже центр столиці, тому тут багато туристів, полюбляють це місце і самі кияни, тож переконаний – тут завжди буде людно», – сказав під час відкриття фонтану Олександр Попов.

Ще один світломузичний фонтан запрацював у парку Позняки. Це особливий «водограй закоханих» створений за проектом київських школярів – вихованців гімназії «Діалог».

Під час святкових вихідних одночасно запрацювали 6 різнобарвних плаваючих фонтанів на озері Лебедине.

Ще одним подарунком до Дня міста став оновлений фонтан на Майдані Незалежності, який відтепер радуватиме киян не лише водограєм, але й різноманіттям фарб та мелодій. Відкрили фонтан під час концертної програми до 1530-річчя Києва.

Цей особливий фонтанний комплекс є водною спорудою із шістьома незалежними одна від одної чашами та сьомою підковоподібною чашею, яка розташована навколо купольного даху торгівельного центру.

Фонтани оснащені новітнім програмним забезпеченням та спеціальним обладнанням, завдяки якому здатні змінювати малюнок водяних потоків у ритм музичного супроводу, що досягається завдяки форсункам «Конус», «Ялинка», «Піна», «Туман» та комплексу «Пайпе».

Найцікавішими є ефект «Конус» з електромагнітними клапанами, що дає можливість змінити висоту подачі води, створити цікаві водяні композиції. Комплекс «Пайпе» дає можливість організувати струмінь води у формі квітки, яка розпускається.

У вечірній час фонтани матимуть динамічне освітлення.

Музичною основою для супроводу водяного шоу в переважній більшості буде музика українських митців.

До слова, фонтани, що розташовані на Майдані Незалежності з боку Монументу Незалежності, – «Засновники Києва», «Каскадний фонтан» і «Водний шар» – також відремонтовані.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/314.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.