Головна  →  Новини  →  9 вересня 2016, 20:19

Будівельні конфлікти мають вирішуватись законним шляхом – Олександр Спасибко

Київська влада пропонує вирішити конфлікт законним шляхом за столом переговорів.  Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко на зустрічі щодо ситуації навколо будівництва на вул. Святошинській у Святошинському районі.  

Разом із першим заступником голови КМДА Геннадієм Плісом та керівниками профільних департаментів КМДА він провів зустріч зацікавлених сторін – керівництва ПАТ ХК «Київміськбуд» і  мешканців будинку, що знаходиться поряд з ділянкою, відведеною під забудову.

«Холдингова компанія «Київміськбуд» почала підготовчі роботи до зведення багатоповерхівки на вул. Святошинській у Святошинському районі. Місцеві мешканці виступили проти будівництва. Усі будівництва, які веде «Київміськбуд», мають дозвільну документацію відповідно до законодавства, і даний об’єкт – не виняток. Проведення будівельно-монтажних робіт на даній земельній ділянці є абсолютно законним, що підтверджено дозвільними документами і експертними висновками», – розповів Олександр Спасибко.

За його словами, будівельна компанія проводила роботу з мешканцями та  погодилася на облаштування дитячого майданчика, будівництво дитячого садочка та розширення заїзду до цієї території. «Але проведенню будівельних робіт почали перешкоджати та чинити опір. Ми виїхали на місце подій та запросили зацікавлені сторони до переговорів», – додав Олександр Спасибко.

Він наголосив, що правоохоронні органи повинні дати оцінку подіям, що сталися на будівельному майданчику у Святошинському районі та забезпечити можливість підприємствам Києва безперешкодно працювати за чинним законодавством.

Наразі мешканці сусіднього будинку бажають ознайомитись із детальним планом території, на якій розташоване будівництво. На наступну зустріч буде запрошено розробників ДПТ, і мешканці отримають відповіді на свої питання.

«Всі конфліктні ситуації потрібно вирішувати тільки мирним шляхом. Тому наступного тижня ми продовжимо нашу зустріч і сподіваємось досягти компромісних рішень», – підсумував Олександр Спасибко.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку