Головна  →  Оголошення  →  16 листопада 2016

Про конкурс на зайняття вакантної посади заступника директора Департаменту – начальника управління торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (категорія «Б»)

Перелік документів, необхідних для участі у конкурсі:

  1. копія паспорта громадянина України;
  2. письмова заява про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів до зайняття посади державної служби (за формою), до якої додається резюме у довільній формі;
  3. письмова заява, в якій кандидат повідомляє, що до нього не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», та надає згоду на проходження перевірки та оприлюднення відомостей стосовно нього відповідно до зазначеного Закону або копію довідки встановленої форми про результати такої перевірки;
  4. копія (копії) документа (документів) про освіту;
  5. заповнена особова картка встановленого зразка;
  6. декларація особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (за 2015 рік).

Кінцевий термін прийнтяття документів – 07 грудня 2016 року до 18.00 год. за адресою: вул. Хрещатик, 36, управління по роботі з персоналом, кім. 308, тел. (044) 202 74 69

Перелік тестових питань на сайті Нацдерслужби.

Коротка інструкція з проходження тестування.


Умови
проведення конкурсу на зайняття вакантної посади заступника директора Департаменту – начальника управління торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
(затверджено розпорядженням Київського міського голови від 15.11.2016 № 1079)

 

Загальні умови

Посадові обов’язки

Заступник директора Департаменту – начальник управління торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації):

1. очолює управління торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), основними завданнями якого є:

- забезпечення державної політики у сфері торгівлі та побутових послуг, в тому числі сприяння забезпеченню міста продовольчими ресурсами, організації оптової, роздрібної торгівлі, ресторанного господарства;

- розробка та участь у державних програмах розвитку галузі торгівлі та сфери побутового обслуговування населення, харчової та переробної промисловості, економічного розвитку України, а також державних цільових програм з цих напрямків;

- реалізація державної політики, розроблення та виконання регіональних інноваційно-інвестиційних та інших програм з напрямків діяльності управління торгівлі та побуту;

- консультативно-інформаційна підтримка підготовки та перепідготовки кадрів для сфери торгівлі та побутового обслуговування населення;

- взаємодія з громадськими організаціями та об’єднаннями з питань розвитку та удосконалення торговельного та побутового обслуговування населення;

- вирішення питань щодо пайової участі (внеску) в утриманні об'єктів благоустрою міста Києва, розрахунку її розмірів, укладанню договорів про сплату пайової участі (внеску) в утриманні об’єктів благоустрою міста Києва;

- організаційне забезпечення розміщення майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів ресторанного господарства на території міста Києва;

2. здійснює аналіз функціонування торгівельної галузі міста, аналіз споживання продовольчих товарів, підготовка пропозицій щодо пріоритетних напрямів їх розвитку, пропозиції до програм соціально-економічного розвитку міста, участь у розробці програм та підготовці угод на поставку сільськогосподарської продукції;

3. координує роботу з формування регіональних сезонних товарних запасів плодоовочевої продукції, інших груп продовольчих товарів;

4. координує здійснення моніторингу, економічного аналізу рівня цін та динаміки цін на регіональному, вітчизняному ринках продовольства, бере участь у розробці пропозицій з питань цінової політики на споживчому ринку міста у створенні інформування про попит і пропозицію;

5. здійснює в межах, визначених законодавством, контроль за дотриманням підприємствами торгівлі та побутового обслуговування правил торгівлі та побутового обслуговування, інших нормативно-правових актів, що регулюють підприємницьку діяльність в цій сфері;

6. координує організацію і бере участь у проведенні на території міста виставок, ярмарків, конференцій, семінарів, нарад, конкурсів, відзначення визначних дат, річниць, професійних свят за напрямами, віднесеними до компетенції управління;

7. здійснює розробку та підготовку пропозицій до проектів рішень Київської міської ради, розпоряджень виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та наказів Департаменту, що стосується сфери споживчого ринку;

8. здійснює опрацювання звернень і пропозицій державних органів, підприємств, установ, організації, в тому числі громадських, засобів масової інформації, народних депутатів і громадян з питань споживчого ринку.

Умови оплати праці

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06 квітня 2016 року № 292 «Деякі питання оплати праці державних службовців у 2016 році» посадовий оклад заступника директора Департаменту – начальника управління торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку промисловості виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) складає 6031,00 гривень

Заступнику директора Департаменту – начальника управління торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку промисловості виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) встановлюються надбавки та премії відповідно до законодавства України.

Інформація про строковість чи безстроковість призначення на посаду

Відповідно до частини першої статті 34 Закону України «Про державну службу» призначення на посаду здійснюється безстроково.

Відповідно до частин другої та третьої статті 35 Закону України «Про державну службу» при призначенні на посаду державної служби вперше встановлення випробування є обов’язковим. Випробування при призначення на посаду державної служби встановлюється строком до шести місяців

Перелік документів, необхідних для участі в конкурсі, та строк їх подання

 

 

 

 

 

Відповідно до статті 25 Закону України «Про державну службу» та Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 року № 246, особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, подає в установленому порядку до конкурсної комісії такі документи:

1 ) копію паспорта громадянина України;

2) письмову заяву про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів до зайняття посади державної служби, до якої додається резюме у довільній формі;

3) письмову заяву, в якій повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», та надає згоду на проходження перевірки та оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону або копію довідки встановленої форми про результати такої перевірки;

4) копію (копії) документа (документів) про освіту;

5) заповнену особову картку встановленого зразка;

6) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, має інвалідність та потребує у зв’язку з цим розумного пристосування, подає заяву встановленої форми про забезпечення в установленому порядку розумного пристосування.

Дата, час і місце проведення конкурсу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Конкурс проводиться за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 36.

Конкурс проводиться поетапно:

1) прийняття рішення про оголошення конкурсу – 15.11.2016 року;

2) оприлюднення рішення про оголошення конкурсу – 16.11.2016 року;

3) приймання документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі – 17.11.2016 – 07.12.2016 року;

4) попередній розгляд поданих документів на відповідність встановленим законом вимогам – 08.12.2016 – 09.12.2016 року;

5) проведення тестування та визначення його результатів – 12.12.2016 року;

6) розв'язання ситуаційних завдань та визначення їх результатів – 13.12.2016 року;

7) проведення співбесіди та визначення її результатів – 14.12.2016;

8) проведення підрахунку результатів конкурсу та визначення переможця конкурсу та другого за результатами конкурсу кандидата – 14.12.2016 року;

9) оприлюднення результатів конкурсу – 15.12.2016 року.

За рішенням конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття вакантної посади заступника директора Департаменту – начальника управління торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку промисловості виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) – дата та час п’ятого – восьмого етапів конкурсу можуть бути змінені, про що конкурсантів буде повідомлено додатково

Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу

Пухальська Ольга Анатоліївна, начальник відділу з питань служби в органах місцевого самоврядування, державної служби та підвищення кваліфікації управління по роботі з персоналом апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), контактний телефон +38 (044) 202-74-69, адреса електронної пошти [email protected]

 

Вимоги до професійної компетентності

 

Загальні вимоги

 

1

Освіта

Присвоєно ступінь вищої освіти не нижче магістра

2

Досвід роботи

Досвід роботи на посадах державної служби категорій «Б» чи «В» або досвід роботи в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше двох років.

3

Володіння державною мовою

Вільне

 

Спеціальні вимоги

 

1

Освіта

Вища, магістр державного управління

2

Знання законодавства

Знання:

Конституції України.

Податкового Кодексу України.

Господарського Кодексу України.

законів України:

«Про адміністративні послуги»;

«Про господарські товариства»;

«Про громадські об’єднання»;;

«Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України»;

«Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів»;

«Про державні цільові програми»;

«Про державно-приватне партнерство»;

«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань»;

«Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності»;

«Про доступ до публічної інформації»;

«Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»;

«Про захист прав споживачів»;

«Про ліцензування певних видів господарської діяльності»;

«Про Національну програму сприяння розвитку малого підприємництва в Україні»;

«Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»;

«Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності»;

«Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні»;

«Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних».

Указу Президента України від 22.06.2009 № 466/2009 «Про стимулювання розвитку підприємницької діяльності в умовах світової фінансової кризи»;

розпорядження Президента України від 14.10.2004 № 251/2004-пр «Про підтримку проведення Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України».

постанов Кабінету Міністрів України:

від 16.05.1994 № 313 «Про затвердження правил побутового обслуговування населення»;

від 30.07.1996 № 854 «Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями»;

від 25.12.1996 № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)»;

від 25.03.1999 № 460 «Про затвердження Правил роздрібної торгівлі ювелірними та іншими виробами з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння»;

від 16.11.2001 № 1502 «Про щорічний Всеукраїнський конкурс якості»;

від 04.01.2002 № 3 «Про Порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади»;

від 11.03.2004 № 308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта»;

від 15.06.2006 № 833 «Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів»;

від 17.10.2007 № 1222 «Про затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари»;

від 05.03.2009 № 278 «Про заходи щодо стабілізації цін за надання послуг та оренду торгових приміщень (площ) у торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів в умовах фінансово-економічної кризи»;

від 11.11.2009 № 1200 «Про затвердження Порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери»;

від 06.08.2014 № 385 «Про затвердження Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року».

розпоряджень Кабінету Міністрів України:

від 13.05.2009 № 516-р «Питання проведення продовольчих ярмарків»;

від 25.06.2008 № 902-р «Про вимоги щодо функціонування об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією».

відомчих нормативно-правових актів:

наказ Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 04.06.1996 № 23 «Про затвердження Ветеринарно-санітарних правил для ринків», погоджений у Міністерстві охорони здоров’я України та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 19.06.1996 р. за № 314/1339;

наказ Міністерства зовнішніх економічних зв’язків України від 13.03.1995 № 37 «Про затвердження Правил комісійної торгівлі непродовольчими товарами», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 22 березня 1995 р. за № 79/615;

наказ Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України від 24.06.1996 № 349 «Про затвердження Інструкції про Книгу відгуків і пропозицій на підприємствах роздрібної торгівлі та у закладах ресторанного господарства», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 3 липня 1996 р. за № 336/1361;

наказ Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України від 08.07.1996 № 369 «Про затвердження Правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 23 липня 1996 р. за № 372/1397;

наказ Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України від 04.01.1997 № 02 «Про затвердження Інструкції про порядок позначення роздрібних цін на товари народного споживання в підприємствах роздрібної торгівлі та закладах ресторанного господарства», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20 січня 1997 р. за № 4/1808;

наказ Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України від 08.07.1997 № 343 «Про затвердження Інструкції про порядок оформлення суб’єктами господарювання операцій при здійсненні комісійної торгівлі непродовольчими товарами», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 19 серпня 1997 р. № 324/2128;

наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 № 219 «Про затвердження Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20 серпня 2002 р. за № 680/6968;

наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 № 218 «Про затвердження Правил роздрібної торгівлі тютюновими виробами», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20 серпня 2002 р. за № 679/6967;

наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 11.07.2003 № 185 «Про затвердження Правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 23 липня 2003 р. за № 628/7949;

наказ Міністерства економіки України від 12.11.2009 № 1111 «Про затвердження Нормативів забезпеченості місцями в закладах ресторанного господарства та Порядку застосування нормативів забезпеченості місцями в закладах ресторанного господарства», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 3 листопада 2009 р. за № 1015/17031;

наказ Міністерства економіки України від 19.04.2007 № 104 «Про затвердження Правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 8 листопада 2007 р. за № 1257/14524;

наказ Міністерства економіки України, Міністерства транспорту та зв’язку України від 11.06.2008 № 206/699 «Про затвердження Правил продажу товарів поштою», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 12 серпня 2008 р. за № 741/15432;

Національний Стандарт України ДСТУ 4281:2004 «Заклади ресторанного господарства. Класифікація»;

Національний стандарт України ДСТУ 4303:2004 «Роздрібна та оптова торгівля. Терміни та визначення понять»;

Національний стандарт України ДСТУ 4518:2008 «Продукти харчові. Маркування для споживачів»;

Галузевий класифікатор «Класифікація послуг і продукції у сфері побутового обслуговування» (ГК 201-01-2001), затверджений наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 19.02.2002 № 51;

Державні санітарні правила та норми для

перукарень різних типів ДСПІН 2.2.2.022-99.

інші нормативно-правових акти у даній сфері правового регулювання.

3

Професійні чи технічні знання

Законодавство у сфері торгівлі та побутових послуг. Основи економіки, фінансів, ринку праці, трудового законодавства. Сучасні методи управління персоналом, психології праці. Правила ділового етикету, правила та норми охорони праці та протипожежного захисту.

4

Спеціальний досвід роботи

досвід роботи на керівних посадах державної служби, в органах місцевого самоврядування.

5

Знання сучасних інформаційних технологій

Володіння комп’ютером – рівень досвідченого користувача; робота з офісним пакетом Microsoft Office (Word, Excel, Power Point).

6

Лідерство

1) ведення ділових переговорів;

2) вміння обґрунтовувати власну позицію;

3) досягнення кінцевих результатів.

7

Прийняття ефективних рішень

 

1) вміння вирішувати комплексні завдання;

2) ефективно використовувати ресурси (у тому числі фінансові і матеріальні);

3) аналіз державної політики та планування заходів її реалізації;

4) вміння працювати з великими масивами інформації;

5) вміння працювати при багатозадачності;

6) встановлення цілей, пріоритетів та орієнтирів.

8

Комунікація та взаємодія

 

1) вміння ефективної комунікації та публічних виступів;

2) співпраця та налагодження партнерської взаємодії;

3) відкритість.

9

Впровадження змін

 

1) реалізація плану змін;

2) здатність підтримувати зміни та працювати з реакцією на них;

3) оцінка ефективності здійснених змін.

10

Управління організацією роботи та персоналом

 

1) організація і контроль роботи;

2) управління проектами;

3) вміння працювати в команді та керувати командою;

4) оцінка і розвиток підлеглих;

5) вміння розв’язання конфліктів.

11

Особистні компетенції

1) аналітичні здібності;

2) дисципліна і системність;

3) інноваційність та креативність;

4) самоорганізація та орієнтація на розвиток;

5) дипломатичність та гнучкість;

6) незалежність та ініціативність;

7) орієнтація на обслуговування;

8) вміння працювати в стресових ситуаціях.

Перейти до спискуВерсiя для друку