Громадська рада при КМДА активно долучається до вирішення проблемних питань підприємців міста Києва

15 вересня за ініціативи Комітету з питань промисловості, розвитку підприємництва та інформаціно-комунікаційних технологій Громадської ради при КМДА відбулося розширене засідання за «круглим столом» на тему: «Актуальні питання підприємництва в місті Києві. Проблеми та шляхи їх вирішення».

До участі у роботі засідання долучилися представники Департаменту промисловості та розвитку підприємництва на чолі з виконуючою обов’язки директора Наталією Кондрашовою, представник команди бізнес омбудсмена Олена Куцай, президент Спілки орендарів і підприємців України – Віктор Хмільовський, Голова Громадської ради Державної регуляторної служби України – Сергій Доротич, голова Громадської ради при КМДА Богдан Назаренко, голова ГС «Асоціація підприємств та підприємців Києва і Київської області»,член Громадської ради при КМДА Ольга Коцько, а також голови Громадських рад при районних в місті Києві адміністраціях, представники ІГС, підприємці.

Модерував хід засідання голова комітету з питань промисловості, розвитку підприємництва та інформаційно-комунікаційних технологій Громадської Ради при КМДА Лисенко Олександр Петрович

Учасникам до розгляду були запропоновані перші результати опитування експертів, щодо нагальних проблем підприємництва, навколо яких точилась дискусія.

За результатами опрацювання питань порядку денного засідання, було вирішено:

1. Продовжити проведення експертного оцінювання.

2. Винести на найближче засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації), наступні питання:

- щодо відповідності виданих інформаційних талонів на розміщення ТС до ортофотоплану 2013 року м. Києва. Наявність сплати пайових внесків відповідно до укладених договорів.
- щодо проведення інвентаризації демонтованого майна, що знаходиться на штрафмайданчиках КП «Київблагоустрій». Законність діяльності штрафмайданчиків.

3. Організувати щомісячний моніторинг стану вирішення проблемних питань підприємництва у місті Києві.

При цьому, комітет з питань промисловості, розвитку підприємництва та інформаціно-комунікаційних технологій Громадської ради при КМДА пропонує до Вашої уваги перші результати експертного опитування (після обробки 144 анкет, з результатами, які набрали більше 60% від максимальної суми балів):

- Відсутність міської програми кредитування малого та середнього бізнесу - 67,5%;
- Неефективність діючих програм розвитку підприємництва - 68,33%;
- Законність діяльності штрафмайданчиків КП «Київблагоустрій» - 65%;
- Дія мораторію на встановлення МАФів, відповідність виданих талонів до ортофотоплану - 64,16%;
- Тиск контролюючих та правоохоронних органів - 60%.

Тож, запрошуємо до співпраці всіх небайдужих!

Перейти до спискуВерсiя для друку