Оголошення про проведення конкурсу «Кращий експортер року» у 2017 році

З метою підвищення конкурентоспроможності та розвитку експортних можливостей київських виробників, Департамент промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (далі – Департамент промисловості та розвитку підприємництва) за участю Київської торгово-промислової палати та Ради директорів підприємств, установ та організацій м. Києва проводить у 2017 році конкурс «Кращий експортер року», згідно розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 07.08.2015 № 763 (далі – Конкурс).

Конкурс проводиться за результатами фінансово-господарської діяльності підприємств за 2016 рік (далі – звітний період) і включатиме наступні номінації:

  1. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів» серед малих підприємств.
  2. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів» серед середніх підприємств.
  3. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів» серед великих підприємств.
  4. Кращий експортер 2016 року в галузі «Текстильне виробництво, виробництво одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів» серед малих підприємств.
  5. Кращий експортер 2016 року в галузі «Текстильне виробництво, виробництво одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів» серед середніх підприємств.
  6. Кращий експортер 2016 року в галузі «Текстильне виробництво, виробництво одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів» серед великих підприємств.
  7. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виготовлення виробів з деревини, виробництво паперу та поліграфічна діяльність» серед малих підприємств.
  8. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виготовлення виробів з деревини, виробництво паперу та поліграфічна діяльність» серед середніх підприємств.
  9. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виготовлення виробів з деревини, виробництво паперу та поліграфічна діяльність» серед великих підприємств.
  10. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво хімічних речовин та хімічної продукції» серед малих підприємств.
  11. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво хімічних речовин та хімічної продукції» серед середніх підприємств.
  12. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво хімічних речовин та хімічної продукції» серед великих підприємств.
  13. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів» серед малих підприємств.
  14. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів» серед середніх підприємств.
  15. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів» серед великих підприємств.
  16. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції» серед малих підприємств.
  17. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції» серед середніх підприємств.
  18. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції» серед великих підприємств.
  19. Кращий експортер 2016 року в галузі «Металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування» серед малих підприємств.
  20. Кращий експортер 2016 року в галузі «Металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування» серед середніх підприємств.
  21. Кращий експортер 2016 року в галузі «Металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування» серед великих підприємств.
  22. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво комп’ютерів, електронної та оптичної продукції» серед малих підприємств;
  23. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво комп’ютерів, електронної та оптичної продукції» серед середніх підприємств;
  24. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво комп’ютерів, електронної та оптичної продукції» серед великих підприємств.
  25. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво електричного устаткування» серед малих підприємств;
  26. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво електричного устаткування» серед середніх підприємств;
  27. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво електричного устаткування» серед великих підприємств.
  28. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво машин і устаткування» серед малих підприємств;
  29. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво машин і устаткування» серед середніх підприємств;
  30. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво машин і устаткування» серед великих підприємств.
  31. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво автотранспортних засобів» серед малих підприємств;
  32. Кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво автотранспортних засобів» серед середніх підприємств;
  33. кращий експортер 2016 року в галузі «Виробництво автотранспортних засобів» серед великих підприємств.

Підприємства, які бажають взяти участь у Конкурсі, повинні в термін до 13 квітня 2017 (включно) подати до Департаменту промисловості та розвитку підприємництва наступні документи:

  • заявку на участь у конкурсі «Кращий експортер року» (подається у формі супровідного листа в довільній формі);
  • конкурсну картку.

Матеріали надаються в паперовій формі (особисто) за адресою: м. Київ, вул. Терещенківська, 11-а та в електронній формі (скан-копії оригіналів документів) на адресу: [email protected]. Телефон для довідок: 289-22-16.

Інформація, яка подається на Конкурс, повинна бути завірена підписом керівника та головного бухгалтера із зазначенням їхньої відповідальності за повноту і достовірність відомостей. Надання невірних або неточних даних є підставою для відхилення підприємства-учасника Конкурсу від участі.

Підприємства мають право надавати інші підтвердження досягнутого ними результату (копії дипломів з виставкових заходів, публікації в пресі, відгуки споживачів, тощо).

Оцінка підприємств, що беруть участь у Конкурсі, проводиться на підставі показників їхньої діяльності у звітному періоді за наступними критеріями:

Основні показники:

  • загальний обсяг експорту у фактичних цінах в тис. дол. США;
  • темп росту обсягів експорту в порівнянні з роком, що передує звітному, у відсотках;
  • обсяг експорту в розрахунку на одного працюючого в дол. США;
  • питома вага експорту у загальному обсязі реалізації у відсотках.

Додаткові показники:

  • наявність нагород міжнародних ярмарків і виставок експортної продукції, отриманих у звітному періоді;
  • географія експорту у звітному періоді;
  • наявність міжнародних сертифікатів якості та відповідності, отриманих у звітному періоді.

Конкурсна комісія, яка утворена розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 07.08.2015 № 763, визначає місця у Конкурсі згідно з переліком номінацій на підставі аналізу поданих підприємствами документів, проведеного Київською торгово-промисловою палатою. У кожній номінації визначається один переможець.

Для переможців Конкурсу у кожній номінації встановлюються наступні нагороди:

  • диплом «Кращий експортер року»;
  • знак «Кращий експортер року».

Нагороди вручаються конкурсною комісією публічно, після оголошення результатів конкурсу.

Переможці Конкурсу отримують право використання знаку «Кращий експортер року» для маркування продукції, а також у своїх рекламних та презентаційних матеріалах.

Перейти до спискуВерсiя для друку