КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


19 грудня 2017

Віталій Кличко вночі перевіряє, як прибирають Київ від снігу

Віталій Кличко вночі перевіряє, як прибирають Київ від снігу

Мер Києва Віталій Кличко вночі перевіряє, як працюють комунальні служби у подоланні наслідків снігопаду, який в столиці не припиняється вже майже добу.

Віталій Кличко, зокрема, заїхав у кілька ШЕУ, а також на вулицю Олени Теліги, де спочатку на підйомі буксували тролейбуси, а потім через зупинку кількох великовантажних авто частково був заблокований рух.

«Вся комунальна техніка зараз розчищає вулиці від снігу. Але, зважаючи на те, що за останню добу випало майже півмісячної норми опадів, ситуація непроста. І сніг не припиняється. Зараз ми на вулиці Теліги бачимо, що кілька вантажівок не змогли подолати підйом. Чекаємо спецтехніку для того, щоб витягнути їх. Хочу наголосити, що міська влада заборонила в’їзд великовантажної техніки в місто. І звертаємося до правоохоронців уважно контролювати в’їзди у столицю і не пускати вантажівки, щоб не було колапсу і заблокованого руху на вулицях», – зазначив Віталій Кличко.

Мер назвав ситуацію надзвичайною і запевнив, що до середи, коли снігопад, за прогнозами, має вщухнути, вся комунальна техніка працюватиме на вулицях цілодобово.

Керівник «Київавтодору» Олександр Густєлєв повідомив, що цієї ночі в місті працює 271 одиниця спецтехніки і формуються великі колони у 5-8 одиниць техніки, які прибирають сніг.

«Також до них додатково долучається важка техніка – грейдери, які працюватимуть на столичних дорогах. І техніка не зупинятиметься. Тільки для заправки і щоб поповнити запас солі», – наголосив Олександр Густєлєв.

Мер столиці зазначив, що всі комунальні служби працюють у режимі надзвичайної ситуації та в екстрених випадках кияни повинні звертатися у службу 1551 або в поліцію.

«Всі служби працюють цілодобово. І наше завдання зараз – зробити все, щоб зранку місто не зупинилося», – сказав Віталій Кличко.

Також мер ще раз звернувся до столичних водіїв, аби зранку вони залишили автівки вдома та скористалися громадським транспортом.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/57292.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.