Головна  →  Новини  →  17 січня 2018, 14:10

Віталій Кличко: «Комунальні служби столиці працюватимуть цілодобово, щоб під час снігопадів забезпечити життєдіяльність міста»

Віталій Кличко: «Комунальні служби столиці працюватимуть цілодобово, щоб під час снігопадів забезпечити життєдіяльність міста»

Комунальні служби столиці працюватимуть в цілодобовому режимі, щоб забезпечити життєдіяльність міста під час снігопадів. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в коментарі журналістам.

«Вся спецтехніка працює на вулицях. Нам потрібно швидко прибирати місто і зробити все, щоб рух транспорту не зупинявся», – запевнив міський голова.

Віталій Кличко зауважив, що наразі сніг в місті припинився, однак синоптики прогнозують поновлення снігопаду вже сьогодні вночі. Мер додав, що столична влада з наступної ночі обмежує в’їзд у місто великовантажного та великогабаритного транспорту, щоб уникнути заторів. Міський голова також звернувся з проханням до власників авто найближчими днями за можливості утриматися від поїздок приватними автівками та користуватися громадським транспортом.

«Це і полегшить прибирання міста, і дозволить зменшити затори на автошляхах. Наші комунальники працюватимуть і вдень, і вночі», – зазначив Віталій Кличко.

Мер Києва також наголосив, що в разі потреби місто залучатиме до прибирання снігу техніку 160 підрядних організацій, з якими підписані договори.

«Також хотів би звернутися до представників бізнесу з проханням забезпечити прибирання снігу на територіях, які закріплені за їх організаціями», – сказав Віталій Кличко.

Окрім того, мер Києва доручив главам районів вжити заходів і забезпечити обробку тротуарів міста та міжбудинкових проїздів посипальними матеріалами.

Уже ввечері вівторка та у ніч проти середи, враховуючи невеликий сніг та мінусову температуру повітря, дорожники проводили превентивну обробку вулично-дорожньою мережі. До роботи були залучені 180 одиниць техніки та 24 бригади з ручного прибирання.

Із посиленням снігопаду зранку середи «Київавтодор» оперативно збільшив кількість спецтехніки та працівників із ручного прибирання. Станом на ранок середи на дорогах столиці вже працювало 260 одиниць снігоприбиральної техніки та 50 бригад із ручного прибирання.

Першочергово проводилась обробка посипальними матеріалами вулиць магістрального значення, мостів та шляхопроводів, спусків та підйомів, а також вулиць, якими проходять маршрути руху громадського транспорту.

Малогабаритна спецтехніка та працівники з ручного прибирання задіяні до очищення від снігу та обробки протиожеледними матеріалами підходів до станцій метрополітену, підземних і наземних пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту та тротуарів, які обслуговують підприємства комунальної корпорації «Київавтодор».

Вранці до подолання наслідків снігопаду в столиці було залучено 291 одиницю спецтехніки та 69 бригад із ручного прибирання. 

Перейти до спискуВерсiя для друку