Інформація щодо рішень, прийнятих на засіданні постійно діючої конкурсної комісії по залученню інвесторів до фінансування будівництва, реконструкції, реставрації тощо об'єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва 13 грудня 2017 року

Запропоновано включити в розділ «Різне» порядку денного засідання комісії питання «Про розгляд умов конкурсу по залученню інвесторів до реалізації проекту «Комплекс заходів з благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту в місті Києві» (Лоти 1-28) та змінити черговість розгляду питань порядку денного і розглянути питання з розділу «Різне» після розгляду питання 1.2. порядку денного.

Вирішили:

1. Включити до порядку денного засідання комісії в розділ «Різне» питання «Про розгляд умов конкурсу по залученню інвесторів до реалізації проекту «Комплекс заходів з благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту в місті Києві» (Лоти 1-28).

2. Змінити черговість розгляду питань порядку денного та розглянути питання 14 розділу «Різне» після розгляду питання 1.2. порядку денного.

3. Затвердити порядок денний засідання комісії.

По питанню 1.1. Про розкриття конкурсних пропозицій учасників інвестиційного конкурсу із залучення інвестора до реалізації проекту «Будівництво дошкільного навчального закладу на земельній ділянці № 38 у 8 мікрорайоні житлового масиву Позняки у Дарницькому районі».

Вирішили:

1. Доручити робочій групі оформити протокол розкриття конкурсної пропозиції учасника конкурсу із залучення інвестора за проектом «Будівництво дошкільного навчального закладу на земельній ділянці № 38 у 8 мікрорайоні житлового масиву Позняки у Дарницькому районі».

2. Доручити робочій групі провести детальне вивчення наданої учасником конкурсу пропозиції та винести її разом із своїми висновками на розгляд чергового засідання комісії для затвердження результатів конкурсу.

По питанню 1.2. Про розкриття конкурсних пропозицій учасників інвестиційного конкурсу із залучення інвестора до реалізації проекту «Будівництво приватної середньої школи (загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів) в 3-а мікрорайоні житлового масиву Оболонь на проспекті Героїв Сталінграда, 10-В у Оболонському районі».

Вирішили:

1. Доручити робочій групі оформити протокол розкриття конкурсних пропозицій учасників конкурсу із залучення інвестора за проектом «Будівництво приватної середньої школи в 3-а мікрорайоні житлового масиву Оболонь на проспекті Героїв Сталінграда, 10-В в Оболонському районі».

2. Доручити робочій групі провести детальне вивчення наданих учасниками конкурсу пропозицій та винести їх разом із своїми висновками на розгляд чергового засідання Комісії для затвердження результатів конкурсу.

По питанню 14. розділу «Різне». «Про розгляд умов конкурсу по залученню інвесторів до реалізації проекту «Комплекс заходів з благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту в місті Києві» (Лоти 1-28).

Поставено на голосування пропозицію Дрепіна А.В. щодо внесення змін до пункту 1.6. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28).

Вирішили:

В пункті 1.6. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28) змінити значення площі з «38,08 кв.м» на «40 кв.м».

Поставлено на голосування пропозицію Дрепіна А.В. щодо внесення змін до пункту 3.5. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28).

Вирішили:

Доповнити пункт 3.5. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28) зобов’язанням учасників конкурсів щодо надання конкурсного забезпечення – гарантії банку (Гарантія 3), яка має передбачати:

- сплату банком коштів в сумі, що дорівнює 60% від орієнтовної загальної вартості Об’єкта інвестування (пункт 1.7. умов), Організатору конкурсу у разі, якщо інвестиційний договір не укладено протягом 30 (тридцяти) днів з моменту отримання переможцем конкурсу запрошення на переговори для узгодження умов інвестиційного договору та кінцевого варіанта інвестиційного договору у випадку, коли переможець конкурсу відмовляється від підписання інвестиційного договору, висуває неприйнятні умови підписання інвестиційного договору.

- строк дії гарантії не більше 6 місяців.

Поставлено на голосування пропозицію Дрепіна А.В. щодо внесення змін до пунктів 3.15. та 2.10. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28).

Вирішили:

1. Доповнити пункт 3.15. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28) положенням: «Інвестор не несе відповідальності за порушення строку здійснення комплексу заходів з виконання робіт з благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту в місті Києві, визначеного пунктом 2.12. умов, у випадку, якщо Замовник не забезпечив виконання пункту 2.10. умов в частині вжиття заходів для звільнення 20-ти метрової зони зупинки від тимчасових споруд, малих архітектурних форм та елементів благоустрою, які можуть завадити виконанню інвестиційного договору, та/або зони зупинок не звільнені від тимчасових споруд, малих архітектурних форм та елементів благоустрою, які можуть завадити виконанню інвестиційного договору.».

2. Внести зміни до пункту 2.10. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28) та викласти його в наступній редакції:

«2.10. Замовник в межах компетенції та у встановленому законодавством України порядку зобов'язаний вжити заходів для звільнення 20-ти метрової зони навколо зупинки від тимчасових споруд, малих архітектурних форм та елементів благоустрою, які можуть завадити виконанню інвестиційного договору.».

Поставлено на голосування пропозицію Дрепіна А.В. щодо внесення змін до пункту 3.15. умов конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28).

Вирішили:

Внести зміни до пункту 3.15. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28), виклавши в такій редакції:

абзац 2: «виконання робіт зі здійснення комплексу заходів благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту в місті Києві з порушенням вимог будівельних норм, державних стандартів і правил та затверджених проектних рішень – штраф у розмірі 1% від орієнтовної загальної вартості Об’єкта інвестування, якщо Інвестор не усунув порушення протягом 30 (тридцяти) днів з моменту отримання відповідного звернення від Замовника;»;

абзац 4: «порушення строку здійснення комплексу заходів із виконання робіт з благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту в місті Києві, визначеного у пункті 2.12. умов, – штраф в розмірі 1% від орієнтовної загальної вартості Об’єкта інвестування за кожен повний календарний місяць такого порушення.».

Поставлено на голосування пропозицію Дрепіна А.В. щодо внесення змін до пункту 3.13. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28), доповнивши його положенням: «Учасник конкурсу зобов’язаний подати в складі конкурсної пропозиції укладений договір / укладені договори з виробником/виробниками, який / які мають Сертифікат ISO 9001, із гарантуванням строків виготовлення зупинкових комплексів».

Вирішили:

Доповнити пункт 3.13. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28) положенням: «Учасник конкурсу зобов’язаний подати в складі конкурсної пропозиції укладений договір / укладені договори з виробником/виробниками, який / які мають Сертифікат (ISO 9001) із гарантуванням строків виготовлення зупинкових комплексів.».

Поставлено на голосування пропозицію Дрепіна А.В. щодо доповнення пункту 3.13. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28) положенням: «Учасник конкурсу зобов’язаний подати в складі конкурсної пропозиції графік виробництва та поставки зупинкових комплексів, погоджений між учасником конкурсу та виробником.».

Вирішили:

Доповнити пункт 3.13. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28) положенням: «Учасник конкурсу зобов’язаний подати в складі конкурсної пропозиції графік виробництва та поставки зупинкових комплексів, погоджений між учасником конкурсу та виробником.».

Поставлено на голосування пропозицію Дрепіна А.В. щодо доповнення пункту 3.13. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28) положеннями: «Учасник конкурсу зобов’язаний подати в складі конкурсної пропозиції договір/договори з постачальником/постачальниками фігурних елементів мощення (іншого твердого покриття) для здійснення комплексу заходів з благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту.» та «Учасник конкурсу зобов’язаний подати в складі конкурсної пропозиції договір/договори з підрядною організацією / підрядними організаціями на виконання робіт зі здійснення комплексу заходів з благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту.».

Вирішили:

1. Доповнити пункт 3.13. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28) положенням: «Учасник конкурсу зобов’язаний подати в складі конкурсної пропозиції договір/договори з постачальником/постачальниками фігурних елементів мощення (іншого твердого покриття) для здійснення комплексу заходів з благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту.».

2. Доповнити пункт 3.13. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28) положенням: «Учасник конкурсу зобов’язаний подати в складі конкурсної пропозиції договір/договори з підрядною організацією/ підрядними організаціями на виконання робіт зі здійснення комплексу заходів з благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту.».

Поставлено на голосування питання внесення змін до пунктів 2.14. та 2.16. умов конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28), додавши слово «безоплатно».

Вирішили:

1. Внести зміни до пункту 2.14. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28), виклавши його в наступній редакції:

«2.14. Інженерні мережі, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва і знаходяться в зоні здійснення комплексу заходів з благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту в місті Києві, у разі необхідності, в установленому порядку демонтуються і за кошти Інвестора створюються нові, які безоплатно передаються до комунальної власності територіальної громади міста Києва.».

2. Внести зміни до пункту 2.16. умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28), виклавши його в наступній редакції:

«2.16. Елементи благоустрою, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва, і знаходяться в зоні здійснення комплексу заходів з благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту в місті Києві, у разі необхідності, демонтуються і за кошти Інвестора створюються нові, які безоплатно передаються до комунальної власності територіальної громади міста Києва, або, у встановленому порядку Інвестором компенсується вартість демонтованих елементів благоустрою. Інвестор зобов’язаний у випадках, передбачених законодавством України, забезпечити отримання дозвільних документів на порушення благоустрою.».

Поставлено на голосування питання передбачення в умовах інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28) можливість за зверненням Замовника та за погодженням комісії заміни місць встановлення зупинкових комплексів у разі неможливості їх розміщення за визначеними адресами.

Вирішили:

Передбачити в умовах інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до реалізації проекту (Лоти 1-28) можливість за зверненням Замовника та за погодженням комісії заміни місць встановлення зупинкових комплексів у разі неможливості їх розміщення за визначеними адресами.

Поставлено на голосування питання щодо затвердження умов конкурсів із залучення інвесторів до здійснення комплексу заходів з благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту в місті Києві (Лоти 1-28) з урахуванням прийнятих зауважень.

Вирішили:

1. Доручити робочій групі опрацювати зміни, запропоновані на засіданні комісії, а також здійснити техніко-юридичне опрацювання змін до умов інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до здійснення комплексу заходів з благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту в місті Києві (Лоти 1-28).

2. Затвердити умови інвестиційних конкурсів із залучення інвесторів до здійснення комплексу заходів з благоустрою та облаштування зупинок громадського транспорту в місті Києві (Лоти 1-28).

3. Затвердити склад та зміст конкурсної документації:

- інструкцій для учасників інвестиційних конкурсів, що складаються з двох частин: перша – умови конкурсу, друга – інформація і вимоги щодо порядку оформлення та подання конкурсної пропозиції;

- технічних завдань та вимог до паспортів зупинкових комплексів (зупинок громадського транспорту з павільйоном очікування та кіоском з продажу проїзних документів та інших товарів (надання послуг) у чотирьох варіантах;

- технічних завдань до схем благоустрою зупинок громадського транспорту;

- технічних завдань до розробки архітипів для облаштування зупинок громадського транспорту павільйонами очікування та кіосками з продажу проїзних документів, інших товарів (надання послуг);

- форм заявок на участь у інвестиційних конкурсах для фізичних та юридичних осіб.

4. Затвердити текст інформаційних оголошень про проведення інвестиційних конкурсів.

5. Доручити Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у встановленому порядку оголосити інвестиційні конкурси із залучення інвесторів зі строком проведення конкурсів – 30 (тридцять) календарних днів у газеті «Хрещатик» та на Єдиному веб-порталі територіальної громади міста Києва.

По питанню 2.1. Про включення до переліку об’єктів, які потребують залучення інвестицій, проекту «Будівництво об’єктів громадського призначення на станції метрополітену «Проспект Правди» у складі реалізації проекту «Будівництво дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі».

Вирішили:

1. Включити до переліку об'єктів, які потребують залучення інвестицій, проект «Будівництво об’єктів громадського призначення на станції метрополітену «Проспект Правди» у складі реалізації проекту «Будівництво дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі».

2. Департаменту економіки та інвестицій у встановленому порядку розробити проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про включення проекту до переліку об’єктів, які потребують залучення інвестицій.

3. Визначити замовником будівництва комунальне підприємство «Київський метрополітен».

4. Визначити замовником підготовчих (передінвестиційних) робіт комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Київське інвестиційне агентство».

По питанню 2.2. Про включення до переліку об’єктів, які потребують залучення інвестицій, проекту «Будівництво об’єктів громадського призначення на станції метрополітену «Виноградар» у складі реалізації проекту «Будівництво дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі».

Вирішили:

1. Включити до переліку об'єктів, які потребують залучення інвестицій, проект «Будівництво об’єктів громадського призначення на станції метрополітену «Виноградар» у складі реалізації проекту «Будівництво дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі».

2. Департаменту економіки та інвестицій у встановленому порядку розробити проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про включення проекту до переліку об’єктів, які потребують залучення інвестицій.

3. Визначити замовником будівництва комунальне підприємство «Київський метрополітен».

4. Визначити замовником підготовчих (передінвестиційних) робіт комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Київське інвестиційне агентство».

По питанню 2.3. Про включення до переліку об’єктів, які потребують залучення інвестицій, проекту «Будівництво об’єктів громадського призначення на станції метрополітену «Мостицька» у складі реалізації проекту «Будівництво дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі».

Вирішили:

1. Включити до переліку об'єктів, які потребують залучення інвестицій, проект «Будівництво об’єктів громадського призначення на станції метрополітену «Мостицька» у складі реалізації проекту «Будівництво дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі».

2. Департаменту економіки та інвестицій у встановленому порядку розробити проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про включення проекту до переліку об’єктів, які потребують залучення інвестицій.

3. Визначити замовником будівництва комунальне підприємство «Київський метрополітен».

4. Визначити замовником підготовчих (передінвестиційних) робіт комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Київське інвестиційне агентство».

По питанню 12. Про звернення Департаменту транспортної інфраструктури щодо листа компанії PESA BYDGOSZCZ SA з пропозицією виконати за власний рахунок косметичний ремонт приміщення цеху кузовних ремонтів трамвайного депо ім. Шевченка КП «Київпастранс».

Вирішили:

1. Схвалити пропозицію Департаменту транспортної інфраструктури щодо залучення компанії PESA BYDGOSZCZ SA виконання за власні кошти косметичного ремонту приміщень цеху кузовних ремонтів трамвайного депо ім. Шевченка комунального підприємства «Київпастранс».

2. У разі необхідності Департаменту транспортної інфраструктури підготувати відповідний проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про фінансування робіт за залучені кошти.

По питанню 2.4. Про включення до переліку об’єктів, які потребують залучення інвестицій, проекту «Будівництво соціально-побутового комплексу та амбулаторії на розі вул. Лісничої та Столичного шосе у Голосіївському районі».

Вирішили:

1. Включити до переліку об’єктів, які потребують залучення інвестицій, проект «Будівництво соціально-побутового комплексу та амбулаторії на розі вул. Лісничої та Столичного шосе у Голосіївському районі».

2. Департаменту економіки та інвестицій у встановленому порядку розробити проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про включення проекту до переліку об’єктів, які потребують залучення інвестицій.

3. Визначити замовником будівництва комунальне підприємство капітального будівництва, реконструкції та інвестицій «Голосіїво-будінвест».

4. Визначити замовником підготовчих (передінвестиційних) робіт комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Київське інвестиційне агентство».

По питанню 3. Про розгляд умов інвестиційного конкурсу із залучення інвестора до реалізації проекту «Будівництво об’єкта дорожнього сервісу на вул. Електротехнічній, 6 у Деснянському районі».

Вирішили:

Перенести розгляд питання 3 порядку денного засідання комісії «Про розгляд умов інвестиційного конкурсу із залучення інвестора до реалізації проекту «Будівництво об’єкта дорожнього сервісу на вул. Електротехнічній, 6 у Деснянському районі» на наступне засідання комісії з метою заслуховування думки Департаменту земельних ресурсів щодо доцільності реалізації даної земельної ділянки на земельних торгах.

Запропоновано змінити черговість розгляду питань порядку денного та розглянути наступне питання 9.

По питанню 9. Про зміну площі об’єкта інвестування за інвестиційним договором від 23.09.2016 № 050-13/і/160 про будівництво медичного центру за рахунок площ Київської міської клінічної лікарні № 14 на вул. Зоологічній, 3 у Шевченківському районі.

Вирішили:

Перенести розгляд питання 9 порядку денного засідання комісії «Про зміну площі об’єкта інвестування за інвестиційним договором від 23.09.2016 № 050-13/і/160 про будівництво медичного центру за рахунок площ Київської міської клінічної лікарні № 14 на вул. Зоологічній, 3 у Шевченківському районі» на наступне засідання комісії.

Запропоновано закрити поточне засідання комісії, а нерозглянуті питання порядку денного винести на розгляд наступного засідання комісії та поставила зазначену пропозицію на голосування.

Вирішили:

Закрити поточне засідання комісії, а нерозглянуті питання порядку денного винести на розгляд наступного засідання комісії.

Перейти до спискуВерсiя для друку