КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


14 березня 2013

На базі Київського геріатричного пансіонату цього року запрацює хоспісне відділення

На базі Київського геріатричного пансіонату до 1 червня 2013 року запрацює відділення тимчасового перебування. Крім того, протягом поточного року у пансіонаті створять хоспісне відділення європейського зразка. Про це під час робочого візиту до установи повідомив заступник голови КМДА Віктор Корж.

«У столиці проживає досить велика кількість мешканців, які потребують особливої уваги та спеціального медичного догляду. Кияни, які в силу різних життєвих обставин потрапляють до соціальних установ повинні бути забезпечені всім необхідним, мати комфортні умови проживання та можливості для самореалізації. Допомога окремим категоріям населення столиці була, є і залишатиметься пріоритетом діяльності міської влади. Наразі вимогою часу є розвиток паліативної медицини і хоспісної допомоги. Саме тому вже у вересні цього року у Київському геріатричному пансіонаті запрацює сучасне хоспісне відділення, яке дозволить поліпшити ситуацію, що у склалася та покладе початок масштабній роботі у цьому напрямі », – зазначив Віктор Корж.

У ході візиту заступник голови КМДА поспілкувався з підопічними пансіонату та подякував працівникам закладу.

Зауважимо, що Київський геріатричний пансіонат є стаціонарною соціально-медичною установою для постійного проживання громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів, які потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування. Загалом пансіонат розрахований на проживання 252 підопічних. Наразі час у закладі проживає 185 осіб, в тому числі 73 ветерани війни.

Мешканці пансіонату забезпечені чотириразовим харчуванням, у тому числі дієтичним, одягом, взуттям, а також м’яким та твердим інвентарем у повному обсязі.

Підопічні установи отримують цілодобове медичне обслуговування. В пансіонаті функціонують кабінети лікувальної фізкультури, масажу, фізіотерапії, функціональної діагностики, спелеотерапії, лабораторія, аптека.

Зараховуються до пансіонату мешканці Києва за путівкою Департаменту соціальної політики. Приймаються на повне державне утримання громадяни похилого віку, які досягли пенсійного віку, та інваліди І і II груп, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги, яким не протипоказано перебування в пансіонаті та які не мають працездатних родичів, зобов’язаних за законом їх утримувати.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/5843.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.