КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


1 березня 2018

Віталій Кличко: «Київ бореться з негодою, понад 670 одиниць техніки працюють на вулицях, ми також звернулися до Міноборони та МВС залучити особовий склад до прибирання міста» (+відео)

Віталій Кличко: «Київ бореться з негодою, понад 670 одиниць техніки працюють на вулицях, ми також звернулися до Міноборони та МВС залучити особовий склад до прибирання міста» (+відео)

Столиця, у буквальному сенсі, бореться з негодою. Понад 670 одиниць техніки працюють на київських вулицях. Міська влада звернулася до Міноборони та МВС для залучення особового складу в прибиранні вулиць міста, оскільки погодні умови, за прогнозами, не покращаться до завтра. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час засідання Київради.

«Сьогодні, в перший день весни, Київ замітає снігом. Місто, в буквальному сенсі, бореться зі стихією. З ночі вже випало до 20 сантиметрів опадів! Але при цьому зранку практично весь комунальний транспорт вийшов на маршрути, графік руху, звичайно, порушився, але транспорт працює», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва наголосив, що столична влада завчасно розробила алгоритм роботи всіх комунальних служб у надскладних погодних умовах і всі дії тримає на контролі.

За словами Віталія Кличка, понад 670 одиниць техніки – комунальної і підрядників – працюють на вулицях міста з ночі.

«Але, зазначу, поки тривають інтенсивні опади, швидко прибрати сніг з доріг та тротуарів вкрай складно. За технологією, активна робота техніки і комунальних працівників починається після закінчення снігопаду», – підкреслив він.

Віталій Кличко наголосив, що школи столиці отримали розпорядження в п’ятницю і робочу суботу скасувати навчання, а дитсадкам рекомендували теж призупинити роботу на ці два дні.

«Ми звертаємося до всіх організацій Києва оголосити сьогодні короткий робочий день. Щоб увечері не було пікового навантаження на транспортну інфраструктуру столиці», – сказав мер.

Окрім того, столична влада, оскільки погодні умови, за прогнозами, не покращаться до завтра, звернулася з проханням до Міноборони та МВС для залучення особового складу в прибиранні вулиць міста.

За словами Віталія Кличка, є також жорстка вимога до балансоутримувачів – прибирати території, закріплені за ними. Київський міський голова підкреслив, що деякі депутати Київради вже підключилися в себе на округах і допомагають райдержадміністраціям координувати роботу з прибирання територій.

«Рекомендую всім депутатам Київради долучитися і допомагати можливими заходами і засобами. Звертаюся також до небайдужих киян! Хто має можливість, допомагайте двірникам та комунальникам. Виходьте у двори та на прибирання тротуарів біля ваших будинків. Інвентар можна отримати в експлуатаційних компаніях ваших районів», – наголосив Віталій Кличко.

Мер Києва також вкотре звернувся до автоводіїв із закликом не виїжджати в місто без гострої потреби та користуватися комунальним транспортом.

«А ті, хто виїхав, не паркуйте авто на узбіччях доріг – не ускладнюйте роботу снігоприбиральної техніки та рух містом», – додав Віталій Кличко.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/59835.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.