Головна  →  Небесна Сотня  →  21 серпня 2017

22 серпня в столиці відкриють сквер ім. Володимира Мельнічука

Завтра, 22 серпня, об 11:00 у столиці на просп. Героїв Сталінграда, 51 відкриють сквер ім. Володимира Мельнічука – учасника Революції гідності.

Слово про Володимира скажуть батьки – Надія Мельнічук (Яременко) та Іван Яременко, голова Оболонської РДА Олександр Цибульщак, голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, генеральний директор Національного Меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

Організатори та партнери: родина Володимира Мельнічука, Оболонська РДА, Національний Меморіальний комплекс героїв Небесної сотні – Музей Революції Гідності, Благодійний фонд «Майдан Гідності».

Подія у Facebook – за посиланням.

 

Місце проведення заходу: просп. Героїв Сталінграда, 51

 

Акредитація представників ЗМІ та додаткова інформація – у прес-службі Національного Музею Революції Гідності: тел. (067)-508-26-39, (093)-503-72-88, (099)-717-59-95

[email protected]maidanmuseum.org, Facebook, ІnstagramYouTube

 

Довідково.

Місце пам’яті, пов’язане з учасником Революції гідності, киянином Володимиром Мельнічуком відкриють у день народження майданівця біля будинку, в якому він мешкав – на ще й досі не перейменованому проспекті Героїв Сталінграда, 51. Нині про те, що в цьому мікрорайоні жив Володимир Мельнічук, сповіщає пам’ятна таблиця на фасаді шістнадцятиповерхового будинку. Неподалік від будинку у новоствореному сквері встановлять стійки зі світлинами та розповіддю про нього.

Володимир Мельнічук був посмертно нагороджений орденом «Золота Зірка» за громадянську мужність, патріотизм, обстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народу під час Революції гідності, медаллю «За жертовність і любов до України». Похований на Афганському цвинтарі у Вишгороді біля Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку