Віталій Кличко спростував інформацію, що його будинок під Києвом побудований нібито з порушенням законодавчих норм

Мер Києва Віталій Кличко спростував інформацію, що його будинок під Києвом побудований нібито з порушенням законодавчих норм, а також інформацію, що йому належить 10 гектарів прилеглої землі. Про це мер заявив в ефірі «24 каналу».

«Як посадова особа, як мер міста, я повинен своїм власним прикладом показувати, що ігнорувати закони не можна. Бо будуть говорити: «Якщо мер ігнорує закони, то нам також дозволено». Тому я можу відповідально сказати, що ця інформація, яка була розповсюджена деякими ЗМІ, – неправдива. Це відверта брехня», – заявив Віталій Кличко.

Міський голова розповів, що його родина придбала будинок, інформація про який відображена у декларації Віталія Кличка, у 2012 році. І побудований він із дотриманням усіх норм.

«Приватний будинок знаходиться на території містечка. І всі норми – відстань до води й інші – витримані. Це офіційна інформація, і в декларації я цю інформацію вказав», – додав Віталій Кличко.

Також він спростував інформацію, що прилегла територія до будинку сягає 10 гектарів.

«Це пів гектара землі, яка належить до будинку. А дехто розповсюджував інформацію – мовляв, аж 10 гектарів. І що Кличку належить багато будівель, які, насправді, жодним чином до мене не відносяться. Це належить тим людям, які там також живуть – моїм сусідам», – пояснив Віталій Кличко.

Разом із тим, мер Києва нагадав, що до приходу в політику він професійно займався боксом, тож джерела походження його коштів – абсолютно прозорі.

«Мені нема чого ховати. Якщо хтось там гроші вкрав, я свої гроші чесно заробив – усі знають, яким чином. І мені нема чого приховувати», – підкреслив Віталій Кличко.

Перейти до спискуВерсiя для друку