Головна  →  Новини  →  2 квітня 2018, 16:15

Київська делегація відвідала «AI Cloud Forum», присвячений технології штучного інтелекту

 

Штучний інтелект – технологія, яка з часом займатиме все більше галузей, тож зараз важливо зрозуміти особливості цієї технології, і як застосовувати її з максимальною ефективністю. Про це йшлося на «AI Cloud Forum», який пройшов у Ханчжоу в Китаї. Захід відвідала делегація Київської міської держадміністрації на чолі з заступником голови КМДА Дмитром Давтяном і заступником міського голови – секретарем Київради Володимиром Прокопівим.



«Технології розвиваються дуже стрімко. І нам хотілося б, щоб столиця України не просто переймала і реалізовувала найкращий світовий досвід, оскільки сучасний Київ – це «розумне» місто, і такий шлях ми бачимо опорним для орієнтування на найближчі роки. Нам є що показати:  напрацювання «Kyiv Smart City» були представлені на «International Safety Forum», форумі зі впровадження у безпечних містах інструментарію збирання та обробки даних з камер відеоспостереження, моделювання, а також прогнозування ситуацій. Звичайно, спектр застосування штучного інтелекту значно ширший. Маю надію, що рівень українських IT-спеціалістів та стратегічне мислення керівників дозволять скористатися перевагами технології», – підкреслив Дмитро Давтян.

«Одним із найуспішніших продуктів штучного інтелекту вважають навігаційну систему автомобіля «Tesla». Ще один яскравий приклад: після перегляду того чи іншого товару в онлайн-магазині «штучний розум» запропонує вам аналогічні продукти на сторонніх сайтах. По суті, штучний інтелект буде впливати на розвиток та посилення безпеки, інфраструктури та освіти. І це якраз те, що потрібно Києву. Завдяки розвитку штучного інтелекту ми зможемо досягти успіху у всіх сферах, оптимізувати роботу підприємств та мінімізувати вплив «людського фактору» на важливі процеси», – зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Нагадаємо, на минулому тижні у місті Ханчжоу в Китаї відбувся «AI Cloud Forum» – один із найбільших заходів, присвячених штучному інтелектові. Участь у форумі взяли понад 3 000 представників із 34 країн. У рамках форуму пройшли тематичні зустрічі з різних напрямів.

Перейти до спискуВерсiя для друку