Віталій Кличко: «На шляхопроводі в районі станції метро «Видубичі» відбувається ремонт деформаційних швів. Про жоден обвал не йдеться»

На шляхопроводі в районі станції метро «Видубичі» відбувається ремонт деформаційних швів покриття. І інформація про нібито обвал шляхопроводу не відповідає дійсності. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Newsone», коментуючи інформацію, яка з’явилася в низці ЗМІ про нібито обвал частини шляхопроводу.

«Дуже багато неправдивої інформації і спекуляцій. Насправді там відбувається плановий ремонт деформаційних швів і про жоден обвал мосту не йдеться», ‑ сказав Віталій Кличко.

За словами мера, столична влада провела інспекцію стану мостів та шляхопроводів Києва під час якої виявлено, що 70 об’єктів знаходяться в передаварійному стані.

«Наше завдання ‑ у максимально короткі терміни зробити все, щоб вони були відремонтовані», ‑ підкреслив столичний голова.

Віталій Кличко зауважив, що цього року розпочнеться ремонт Шулявського шляхопроводу, який триватиме 2 роки. Орієнтовна вартість ремонту ‑ до 1,5 млрд грн.

Він також підкреслив, що наразі у Києві вже розпочався капітальний ремонт доріг. Віталій Кличко звернувся до киян із проханням поставитися з розумінням до перекриття низки автодоріг для проведення ремонту. Водночас він запевнив, що столична влада інформуватиме киян про можливі об’їзні шляхи.

«Ми ремонтуємо дороги і вдень, і вночі. Не зупиняючись ні на хвилину», - сказав мер Києва.

Віталій Кличко також зауважив, що Київ не зменшуватиме обсягів ремонту доріг. Зокрема, нагадав столичний голова, минулого року в столиці відремонтували 300 км шляхів, і така ж кількість буде відремонтована цьогоріч. При цьому, за словами мера, висуваються високі вимоги до якості ремонту доріг ‑ кожен підрядник дає гарантію на експлуатацію 5 років. Віталій Кличко підкреслив, що у разі виявлення недоліків, підрядники власним коштом їх усувають.

«Ми поступово змінюємо інфраструктуру міста», ‑ сказав Віталій Кличко. Зокрема, будуються нові садки та школи, цьогоріч розпочнеться будівництво двох станцій метро на Виноградар, розвиватиметься велосипедна інфраструктура столиці.

Перейти до спискуВерсiя для друку