КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


18 квітня 2018

До Дня пам’яті та примирення i 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у столиці відбудеться низка заходів

Із метою належного вшанування подвигу звитяжців старшого покоління, увічнення пам’яті жертв Другої світової війни, а також консолідації суспільства та утвердження ідеалів миру, Київ відзначатиме День пам’яті та примирення i 73-ю річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Відповідно до Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років», Указу Президента України від 26 березня 2018 року № 85/2018 у Київській міській державній адміністрації затверджено відповідний план заходів.

Урочиста церемонія покладання квітів до могили Невідомого солдата відбудеться 9 травня у парку Вічної Слави. Окрім того 9 травня з 11:00 до 17:00 у Національному музеї історії України у Другій світовій війні триватимуть урочистості «Пам’ятаємо – Перемагаємо!» з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення i 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У рамках урочистостей відбудеться концертна програма Київського академічного муніципального духового оркестру «Україна – священна земля», поминальний реквієм «Пам’ять», молебень за мир в Україні, церемонія покладання гірлянди Військової Слави до скульптурної композиції «Форсування Дніпра», концертно-тематична програма «Перемога, свята перемога!».

Також із 30 квітня до 1 травня у Гідропарку, парку «Березовий гай» триватиме патріотичний зліт «День Героя».

3 травня запланована святкова зустріч керівництва столиці з учасниками бойових дій Другої світової війни, представниками громадських організацій ветеранів війни та праці.

4 травня вітатимуть ветеранів війни, учасників антитерористичної операції, які знаходяться на лікуванні у Київському міському клінічному госпіталі ветеранів війни (Пуща-Водиця, вул. Ф. Максименка, 26).

8 травня з 12:00 до 18:00 на Співочому полі Печерського ландшафтного парку триватиме мистецька програма «Рокам ніколи пам’яті не стерти» за участю майстрів мистецтв, художніх аматорських та ветеранських самодіяльних колективів. Також 8 травня з 12:00 до 13:00 у Музеї окупації (філія Музею історії м. Києва) відбудеться кінолекторій «Битва за Дніпро i визволення Києва».

Протягом травня у центральних бібліотеках столиці триватиме цикл тематичних заходів: акції вшанування ветеранів, вечори пам’яті, виставки-спогади, дискусії-роздуми. У кінотеатрах «Флоренція», «Факел», «Промінь», «Ленінград», «Старт», «Ліра», «ім. Тараса Шевченка» відбудеться перегляд документальних фільмів про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні та тематичних художніх фільмів «Немає невідомих героїв», «Дніпровська балада». У Державному архіві м. Києва у травні відкриється виставка архівних документів до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У навчальних закладах та установах освіти триватимуть просвітницькі заходи, творчі проекти, конференції, засідання за круглим столом, години та марші пам’яті, творчі мистецькі заходи, книжкові експозиції, виставки малюнків, кінопокази з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Також Департамент освіти і науки, молоді та спорту організує екскурсії до Національного музею історії України у Другій світовій війні, Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр», покладання квітів до пам’ятників. Протягом квітня-травня буде організовано зустрічі учнівської молоді з ветеранами війни.

Заходи до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні триватимуть у всіх районах Києва.

На час проведення загальноміських заходів буде забезпечено охорону громадського порядку, чергування бригад швидкої (екстреної) медичної допомоги.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/61773.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.