Головна  →  Новини  →  19 квітня 2018, 16:24

Києву буде корисним досвід європейських компаній у галузі проектування метро – Дмитро Давтян

Італійська компанія «ММ», спеціалізацією якої є будівництво метрополітенів, цікавиться київським ринком. Про це йшлося під час зустрічі заступника голови КМДА Дмитра Давтяна із керівництвом компанії.

За словами заступника голови КМДА, Києву може бути корисним досвід італійських практиків у комплексному проектуванні ліній метрополітену.

«Останніми роками ми активно працюємо над тим, щоб у столиці з’явилася ще одна гілка метро. Досвід «ММ», що стала «автором» одного із найкращих у світі метро у Мілані, був би дуже корисним для нас. Адже у компанії стикалися із такими ситуаціями, скажімо, як підземні розкопки, виявлені під час будівництва, тощо. Чим більше прикладної інформації ми матимемо, тим детальнішими, а, отже, якіснішими будуть кінцеві рішення», – зазначив Дмитро Давтян.

Крім того, під час зустрічі йшлося про те, що компанія «ММ» може бути корисною у проектуванні швидкісного трамваю та залізниці, а також створенні вентиляційних систем потягів.

Представники компанії зазначили, що можуть професійно консультувати із цих питань, адже мають досвід не лише в Італії, але й у інших країнах світу. Зокрема, компанія працює у сфері проектування мостів та автомагістралей, що, на думку Дмитра Давтяна, безумовно буде корисним для мегаполісу, який має на меті оптимізувати транспортні потоки та поліпшити інфраструктуру доріг.

«Ми розуміємо, що зараз у Києві біля мільйона приватних автівок, а більшість вулиць і шляхів просто не розраховані на таку їх кількість. Тож перш ніж щось активно будувати, будемо вивчати транспортний і пасажирський потоки. Вважаю, що залучення до цього процесу незалежних компаній із європейським досвідом буде нам на користь», – підкреслив заступник голови КМДА.

Задля поглиблення співпраці та вивчення досвіду у будівництві метро сторони домовилися про візит делегації КМДА у Мілан.

Перейти до спискуВерсiя для друку