Головна  →  Новини  →  19 квітня 2018, 16:27

Ганна Старостенко: «Київ як лідер освітніх реформ планує посилити співпрацю із незалежними школами»

Сьогодні Колонна зала КМДА стала місцем проведення ювілейної 30-ї міжнародної конференції Європейської ради національних асоціацій незалежних шкіл (ECNAIS). Різноманітність типів навчальних закладів і форм здобуття освіти є обов’язковою передумовою для динамічного розвитку будь-якої освітньої системи. І Київ як лідер освітніх перетворень убачає у приватних закладах освіти своїх надійних партнерів. Про це повідомила голова постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко.

«Із проголошенням Незалежності України у нашій країні з’явилися та успішно працюють навчальні заклади недержавної форми власності. Це яскраве свідчення реалізації творчої та громадянської ініціативи небайдужих педагогів та прагнення надати шкільній освіті демократичних форм. Сьогодні незалежні школи володіють потужним новітнім інструментарієм надання високої якості освіти, і Київ як активний майданчик освітніх нововведень всіляко сприяє їх розвиткові», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, одним із перших рішень Київської міської ради VII скликання було надання пільги для приватних закладів освіти на оренду комунального майна у розмірі одна гривня. Наразі розглядається можливість упровадження нового механізму фінансування за принципом «гроші ходять за дитиною» тощо.

 

Довідково:

ECNAIS – це впливова і потужна міжнародна організація, що об’єднує національні організації незалежних (у тому числі приватних) закладів освіти Європи. Асоціація приватних закладів освіти м. Києва майже 10 років є членом ECNAIS, бере участь у освітніх проектах і щорічних конференціях. Проведення Генеральної Асамблеї ECNAIS у Києві – унікальна нагода вітчизняної шкільної освіти, зокрема приватної освіти, стверджуватися як невід’ємна частина освітнього простору Європи, демонструючи позитивні демократичні зміни в освіті України.

Перейти до спискуВерсiя для друку