КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


20 квітня 2018

Віталій Кличко: «Наше завдання – щоб у кожному районі Києва був парк європейського рівня»

 

Завдання столичної влади – щоб кияни мали змогу відпочити в облаштованих парках свого району, а не їхали для цього спеціально лише в один парк. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ».

За його словами, міська влада працює над тим, аби в кожному районі столиці був парк європейського рівня. Вже розпочато капітальний ремонт 10 парків, які планують презентувати киянам до літа. Як підкреслив мер, багато столичних парків, на жаль, поки що в занедбаному стані. І зараз треба привести їх до ладу.

«Загалом на оновлення парків буде виділено 370 мільйонів гривень. Це – великі кошти. І я впевнений, що мешканці Києва будуть дуже задоволенні результатом, – зазначив мер столиці. – Нам є чим пишатися. Київ стає зеленим, комфортним містом. Я дав завдання до початку літа підготувати всі парки. Працівники «Київзеленбуду» працюють і вдень, і вночі».

Як зауважив мер, прикладом для всіх столичних парків сьогодні є парк «Наталка». Там ведуться роботи з облаштування другої черги парку, де також будуть влаштовані зручні й надійні комунікації – вхідні сходи, пандуси для людей з інвалідністю, вбиральні, лави, урни, огорожі, система поливу, доріжки. В оновленому парку з’являться паркові павільйони, дитячі майданчики, спортивний та тренажерний майданчики.

«Парк «Наталка» є золотим стандартом. Я вважаю, що він кращий, ніж «Central Park» у Нью-Йорку. Бо там немає такого дивовижного виду на Дніпро, – пожартував мер. – Парк в урочищі «Наталка» колись хотіли забудувати. Громада відстояла. А ми зробили так, аби він виглядав не як сміттєзвалище, а відповідав усім стандартам відпочинку. Можу сказати, як людина, яка багато подорожувала світом, такої кількості парків та зелених зон в інших містах немає. Але нам всі парки потрібно привести до ладу», –сказав Віталій Кличко.

«Кожен із 10 парків після оновлення матиме власний дизайн», – підкреслив Віталій Кличко. Він також зазначив, що в кожній зеленій зоні будуть встановлені камери відеоспостереження, аби відвідувачі почувалися безпечно під час відпочинку.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/62035.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.