Головна  →  Новини  →  20 квітня 2018, 20:26

Віталій Кличко: «У столиці вже триває капітальний ремонт на 10 об’єктах»

 

У Києві триває масштабний ремонт доріг. Нині в столиці вже здійснюється капітальний ремонт на 10 об’єктах. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ».

За його словами, роботи сьогодні ведуться на 8 вулицях столиці та двох шляхопроводах. Мер зазначив, що за останні два роки у Києві відремонтували 500 кілометрів доріг та проїздів. І як мінімум 300 кілометрів планують відремонтувати цього року. Також Кличко підкреслив, що на деяких дорогах капітальний ремонт не робили понад 40 років. Як приклад – вулиця Алма-Атинська. Нині там триває капітальний ремонт, який закінчать восени цього року.

«Вулиця Алма-Атинська. Останній ремонт цієї дороги був 42 роки тому! Терміни експлуатації асфальтного покриття – 10 років. Тобто на Алма-Атинській дорога відпрацювала вже 4 терміни. Ви можете собі уявити, як ця дорога виглядала? І таких вулиць у нас, на жаль, багато. Наше завдання – системно підходити до ремонту. Це не тільки заміна асфальтного покриття. Це і нові тротуари, огорожа. Це – сучасне, економічне освітлення», – зазначив мер.

Віталій Кличко підкреслив, що міська влада здійснює контроль за якістю нового дорожнього покриття й ефективністю використання підрядником коштів. Гарантія на нові дороги – 5 років. Якщо за цей час будуть виявлені недоліки, підрядник має усунути їх за власний кошт. Аби люди не відчували незручності під час ремонту доріг, столична влада встановлює інформаційні дошки там, де відбуватимуться ремонтні роботи.

«Ми будемо інформувати киян. Там, де триватиме ремонт – будуть встановлені щити. Будемо показувати – як краще об’їхати, аби не стояти в заторах. Ми намагаємося працювати цілодобово для того, аби швидко і якісно ремонтувати дороги», – заявив мер столиці.

Також Віталій Кличко повідомив, що у столиці здійснили перевірку стану мостів та шляхопроводів під час якої виявили, що 70 об’єктів знаходяться в передаварійному стані. За словами мера, зараз потрібно у максимально короткі терміни зробити все, аби відремонтувати проблемні об’єкти.

«Цього року ми почнемо капітальний ремонт Шулявського шляхопроводу. Його розширять, зроблять додаткові з’їзди. Зараз він знаходиться в передаварійному стані, – сказав Віталій Кличко. – Так, це буде дуже дорого коштувати – півтора мільярда гривень. І для ремонту нам потрібно півтора-два роки, аби повністю здати цю розв’язку».

Він також наголосив на необхідності перегляду розподілу коштів між місцевими бюджетами та державним. За словами мера, столиці, яка нині стрімко розвивається, потрібні чималі гроші на оновлення інфраструктури.

«60 відсотків ПДФО з бюджету нашого міста забирають у державний бюджет! А нам потрібно будувати дороги, транспортні розв’язки, мости, метро, оновлювати інфраструктуру. Так, за останні роки ми вдвічі збільшили бюджет Києва. Але, цього все одно не вистачає. І я знову буду піднімати це питання», – наголосив Віталій Кличко.

Перейти до спискуВерсiя для друку