Головна  →  Новини  →  21 квітня 2018, 13:39

Віталій Кличко: «Київ щасливий зустрічати кубки Ліги чемпіонів УЄФА» (+відео)

Віталій Кличко: «Київ щасливий зустрічати кубки Ліги чемпіонів УЄФА» (+відео)

Київ урочисто зустрів кубки Ліги чемпіонів УЄФА, які отримають переможці жіночого та чоловічого фіналів. Фінал жіночого турніру відбудеться 24 травня на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського, чоловічого – 26 травня на «Олімпійському». Кубок, який отримає чоловіча футбольна команда, Віталію Кличку вручив Амбасадор фіналу Ліги чемпіонів УЄФА в Києві, головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко. Урочистості відбулися на Хрещатику, біля Київської міської державної адміністрації.

В урочистостях взяли участь мер Києва Віталій Кличко, президент Федерації футболу України Андрій Павелко, Амбасадори фіналів Ліги чемпіонів УЄФА Андрій Шевченко та представниця жіночої збірної України з футболу Ія Андрущак, президент футбольного клубу «Динамо» Ігор Суркіс.

«Я щасливий, що сьогодні кубки Ліги чемпіонів УЄФА знаходяться у Києві. І що саме наше місто 26 травня прийматиме фінал найпрестижнішого європейського клубного турніру. А до сьогоднішнього вечора доторкнутися до легендарних кубків, сфотографуватися з ними, можуть кияни та гості нашого міста», – заявив Віталій Кличко.

За словами мера, проведення фіналів Ліги чемпіонів УЄФА у столиці – це нагода презентувати Київ та Україну десяткам тисяч вболівальників, які прибудуть на один з найпрестижніших футбольних чемпіонатів до України з різних куточків світу.

«Думаю, нам заздрять мешканці багатьох міст Європи. Бо саме Києву випала честь приймати цього року фінал Ліги чемпіонів УЄФА. І це – нагода презентувати наше місто і нашу країну», – додав він.

Віталій Кличко висловив сподівання, що на фінал Ліги чемпіонів до Києва приїдуть десятки тисяч туристів зі всього світу. Тому завдання столиці – продемонструвати їм українську гостинність, познайомити з традиціями та в черговий раз показати, що Україна – це частина Європи.

«І для нас це дуже важливо. Спорт не має кордонів і, справді, здатен змінювати світ. Я переконаний в цьому, як професійний спортсмен і як мер нашого прекрасного міста», – зауважив міський голова.

Також Віталій Кличко запевнив, що місто гідно впорається із завданням провести такий престижний футбольний турнір на високому рівні, як і Євробачення у минулому році.

За словами президента ФФУ Андрія Павелка, від завтра кубки відвідають різні міста України, зокрема кубки побувають у Херсоні, Маріуполі, Дніпрі, Одесі, Харкові та Львові.

На фінальний матч, який відбудеться на стадіоні «Олімпійський» 26 травня киян запросив і Андрій Шевченко.

«Я щасливий сьогодні за наше місто та нашу країну. В цьому кубку закладена величезна історія – історія найкращих команд та найкращих футболістів, які щороку змагаються у фінанльному матчі. Я радий, що у нас є така можливість вживу побачити цей матч», – зазначив Андрій Шевченко.

Перейти до спискуВерсiя для друку