Головна  →  Новини  →  21 квітня 2018, 17:13

Віталій Кличко взяв участь у відкритті пам’ятника загиблому Герою Мирославу Мислі (+відео)

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті пам’ятника Герою Мирославу Мислі, який загинув на Луганщині в 2016 році. Пам’ятник відкрили на вул. Смоленській неподалік від станції метро «Шулявська» у Києві.

Віталій Кличко зауважив, що українці мають пам’ятати відвагу Мирослава та тисяч інших хлопців, які поклали свої життя у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України.

«Сьогодні ми зібрались, щоб вшанувати пам’ять Мирослава Мисли, а також тих наших хлопців, які в перші дні російської агресії проти нашої країни пішли добровольцями захищати Україну. Мирославу було лише 24 роки. Молода людина. За фахом історик. Міг би викладати, навчати дітей. Сьогодні його з нами немає, але він назавжди залишиться в наших серцях і житиме, поки ми будемо пам'ятати про нього, про наших героїв», – зазначив мер столиці.

Віталій Кличко підкреслив, що найкращим вшануванням пам’яті українських героїв та відповіддю ворогам і аргументом для друзів України буде демонстрація успіху нашої держави. «Успіх – це і сильний Київ, і сильні міста, містечка країни, гідна заробітна платня, робота, високі соціальні стандарти», – додав мер.

Мирослав Мисла був істориком за фахом. З перших днів війни вирушив на Схід добровольцем захищати Україну. Спочатку у складі батальйону МВС особливого призначення «Січ», згодом служив у Збройних силах України в штурмовій роті «Карпатська Січ». Загинув у віці 24 роки 2 жовтня 2016 року поблизу села Кримське Луганської області від множинних вогнепальних поранень під час мінометного обстрілу.

Перейти до спискуВерсiя для друку