Головна  →  Новини  →  24 квітня 2018, 13:49

Віталій Кличко показав, як створюють пам’ятник Іллі Муромцю, який встановлять в оновленому столичному парку (+відео)

Мер Києва Віталій Кличко показав процес створення пам’ятника богатирю Іллі Муромцю, який встановлять в оновленому столичному парку, що тепер називається «Муромець».

Відео з майстерні скульптора Віталій Кличко оприлюднив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook. А позує скульптору сучасний український богатир Василь Вірастюк.

«Встановити пам’ятник плануємо влітку в парку «Муромець» (колишній парк Дружби народів), де зараз триває реконструкція. У конкурсі на облаштування зеленої зони перемогла авторська група на чолі з молодим талановитим художником-скульптором Володимиром Журавлем. Його скульптури прикрашають сьогодні Поштову площу. У новому парку поєднаються і дух нашої доблесної старовини, і сучасність», – написав мер.

Він підкреслив, що назву «Муромець» парк отримав не випадково, бо розташований в історичному місці, де у 12-13 століттях була територія сторожової застави та місце постійної дислокації київської дружини.

Висота скульптурної композиції буде приблизно 15 метрів – зазначає Володимир Журавель. За його словами, сама фігура богатиря буде заввишки 4 метри та відлита з бронзи. На відео, яке оприлюднив Віталій Кличко, скульптор демонструє модель пам’ятника та один з уже готових елементів композиції – богатирський меч.

За словами Василя Вірастюка, сучасного українського богатиря, який погодився позувати скульптору, за час спільної роботи над пам’ятником він почав відчувати себе частиною легенди.

«Може воно так і було. Сидів Ілля. Дивився за небокрай. Чи не сунуть на нас непрохані злі люди»,  – говорить на відео Василь Вірастюк.

Віталій Кличко також зазначив, що парк «Муромець» буде облаштовано із використанням сучасних трендів у ландшафтній архітектурі, сучасною системою інформації та навігації, велодоріжками, сучасним освітленням.

Перейти до спискуВерсiя для друку