КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


24 квітня 2018

Віталій Кличко підписав Угоду з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) щодо державно-приватного партнерства у секторі охорони здоров’я (+відео)

 

Мер Києва Віталій Кличко підписав угоду між КМДА та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) щодо державно-приватного партнерства в секторі охорони здоров’я.

Віталій Кличко наголосив, що реформування сфери охорони здоров’я є пріоритетом для міської влади.

«І ми робимо все, щоб столична медицина відповідала європейському рівню. Кияни повинні отримувати якісну та вчасну меддопомогу, а медики – мати належні умови роботи та гідну оплату праці», – сказав міський голова.  

Віталій Кличко зауважив, що влада Києва щорічно збільшує видатки на фінансування медичної сфери Києва і цьогоріч вони становлять 9,1 млрд грн.

Він також нагадав, що минулого року в столиці капітально відремонтували низку приміщень у 8 медичних закладах Києва. Крім того, закуплено сучасне діагностичне обладнання та проведені ремонти на суму 1,1 млрд грн.

«Капітальні ремонти медичних закладів ми продовжуємо і цього року. У наших планах також – будівництво нових закладів охорони здоров'я. Зокрема, йдеться про лікарню на Троєщині. Розпочато і проектування лікарні швидкої допомоги на правому березі. Вона буде створена на базі реконструйованого приміщення Київської міської клінічної лікарні № 6 у Солом’янському районі», - додав міський голова. 

Водночас, підкреслив він, існує потреба також і у збільшенні функціональності кількох інших лікарень столиці, оскільки деякі заклади медицини не відповідають вимогам сучасності.

«Тому столична влада зацікавлена у реалізації проектів державно-приватного партнерства у сфері охорони здоров'я столиці. І в цьому питанні ми розраховуємо на допомогу Міжнародної фінансової корпорації (IFC)», – сказав Віталій Кличко.

Мер зауважив, що Корпорація входить до Групи Світового банку, і пропонує інвестиційні рішення та виступає консультантом для розвитку приватного підприємництва.

«Тож сьогодні ми підписуємо угоду з керівником регіонального представництва IFC Джейсоном Бреттом Пеллмаром щодо державно-приватного партнерства в столиці України. Зокрема, IFC допоможе КМДА структурувати та провести тендер на реалізацію державно-приватного партнерства в медицині. Це перший такий проект в Україні. Він передбачає об’єднання кількох застарілих столичних лікарень у новий медзаклад», – наголосив Віталій Кличко. 

Пропонується побудувати один новий сучасний медзаклад. Приватний партнер у цьому випадку відповідатиме за розробку дизайну, будівництво, оснащення, поточну експлуатацію та потенційно-клінічні послуги закладу.

У свою чергу керівник регіонального представництва Міжнародної фінансової корпорації Джейсон Бретт Пеллмар зауважив, що IFC перевірить наскільки три різні моделі державно-приватного партнерства в сфері охорони здоров’я, які існують в Європі, можуть бути адаптовані до умов України. За його словами, згодом буде організований круглий стіл зі спеціалізованими компаніями, під час якого будуть вивчені конкретні практичні приклади із міжнародного досвіду. При цьому Джейсон Бретт Пеллмар додав, що після того, як місто обере конкретну модель, Корпорація підготує повне техніко-економічне обґрунтування, а також допоможе місту підготувати та провести прозорий тендер.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/62097.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.