Головна  →  Новини  →  14 травня 2018, 12:09

19 травня у Києві стартує цикл безкоштовних інформаційно-мотиваційних заходів для жінок, які хочуть започаткувати власну справу (+відео)

19 травня у Києві стартує цикл безкоштовних інформаційно-мотиваційних заходів для  жінок, які хочуть започаткувати власну справу: «Успіх кожної жінки: розпочни свій бізнес вже сьогодні!». Про це йшлося сьогодні на брифінгу в Київській міській державній адміністрації.

Проект реалізується громадською організацією «Жіноча ліга» за підтримки КМДА для широкого залучення жінок до здійснення підприємницької діяльності, підвищення рівня знань і навичок жінок щодо підприємницької діяльності, розширення мережі їхніх контактів, а також запровадження експертного консультування тих жінок, які бажають розпочати власний бізнес.

«Ми переконані, що цей проект допоможе поліпшити соціально-економічне становище не тільки окремих жінок та їхніх сімей, а й матиме позитивний вплив на економіку Києва й України загалом. Ми очікуємо підвищення знань та навичок киянок щодо започаткування та ведення власного бізнесу, їхньої підприємницької активності, рівня економічного розвитку міста», – сказала ініціаторка проекту, голова наглядової ради ГО «Жіноча ліга» Наталія Зубрицька.  

За інформацією директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Андрія Мельничука, за останніми статистичними даними, Київ посідає перше місце за кількістю зареєстрованих фізичних осіб-підприємців – платників податків.

«Майже 97% суб’єктів підприємництва у столиці представляють малий бізнес, який забезпечує зайнятість та платоспроможність значної кількості громадян, формує суттєву частку доходів місцевих бюджетів  та, фактично, створює середній клас столичної громади. До того ж МСП швидше пристосовується до змін споживчого попиту. Тому заохочення до відкриття власної справи та реалізація підприємницького  потенціалу киянок однозначно позитивно сприятиме збільшенню кількості робочих місць та підвищенню ділової  активність столиці», – впевнений Андрій Мельничук.

Як повідомила начальник відділу профорієнтації та профнавчання Київського міського центру зайнятості Інна М’якота, з початку дії  Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», з січня 2001 року, одноразову виплату допомоги з безробіття для відкриття власної справи отримали близько 12 тис. безробітних киян. Цього року для підтримки підприємницької ініціативи жінок виплачено одноразову допомогу на суму майже 250 тис. грн. Для стимулювання столичний центр зайнятості також надає консультації з питань організації та відкриття власної справи.

 «Ми прийняли рішення підтримати проект ГО «Жіноча Ліга», оскільки переконані, що гендерна рівність – це невід’ємна складова будь-якого демократичного суспільства, а нашій країні ще потрібно пройти чималий шлях до її досягнення. Будучи високоосвіченими та талановитими, українські жінки заслуговують на те, щоб отримати реальну можливість на повну реалізацію свого потенціалу та особистий успіх. Ми віримо у те, що цей проект принесе практичну користь жінкам, що прагнуть започаткувати власний бізнес, підвищить їх упевненість у собі та майбутньому, а також надасть конкретні поради щодо реалізації бізнес-ідей», – підбив підсумок генеральний директор медичної компанії «ILAYA» Олексій Шершньов.

Нагадаємо, що лекції-практикуми відбудуться:

19 травня та 2 червня об 11:00 – у Голосіївській РДА (проспект Голосіївський, 42);

16 червня о 15:00 та 30 червня об 11:00 – у Колонній залі КМДА (вулиця Хрещатик, 36, 2-й поверх).

У ці дні у якості спікерів та спікерок виступлять кияни, які досягли значного успіху в підприємництві:

• Вікторія  Пархоменко (рестораторка та власниця ресторанів «Klukva&Brukva», «Indokitai», «Asiatique»; засновниця проектів «ГастроТури» та «Weekend Rest» та інш.) та Ірина Рубіс (керівниця незалежного бізнес/медіа бюро «еkonomika+», що включає наступні сайти: «delo.ua», «womo.ua», «mmr.ua»);

•  Світлана Івахова (власниця бренду кави «ISLA») та Денис і Тетяна Суховій (засновники пекарні «Chef Bakery» та проекту «Denys Suhoviy Bakery School»);

• Надя Перевізник (співвласниця компанії «PR Bar») та Олексій Шершньов (співвласник та генеральний директор медичної компанії «ILAYA», проектів «Біотех-реабілітація поранених» і «Банк шкіри»);

• Ярослава Гресь (засновниця агенції «Gres Todorchuk PR»), Анастасія Дзюба та Анна Коваленко (співзасновниці бренду одягу «MustHave»), а також інші успішні підприємці та підприємниці.

На прикладі власного шляху в бізнесі вони поділяться своїми історіями успіху та нададуть відповіді на запитання щодо шляхів обрання та перевірки життєздатної бізнес-ідеї, шляхів вибору цільової аудиторії, бізнес-плану і стратегічного планування фінансів, побудови команди як основи успішного бізнес-проекту, основ ціноутворення, фандрайзингу, маркетингу та PR, боротьби із внутрішніми перепонами (страхи, недовіра тощо).

Перейти до спискуВерсiя для друку