Головна  →  Новини  →  16 травня 2018, 11:36

На киян та гостей столиці чекають виставки, перформанси, акції та квести до Міжнародного дня музеїв

18 травня світова культурна громадськість відзначає Міжнародний день музеїв. Із нагоди свята практично у кожному музеї комунальної власності міста Києва відбудеться ціла низка заходів: виставки, тематичні та театралізовані екскурсії, перформанси, акції, квести, круглі столи, флешмоби. Про це повідомили у Департаменті культури КМДА.

Як завжди, найбільш масовими і затребуваними стануть «Ночі в музеях». Цьогоріч вони відбудуться у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва, Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара», Мистецькому центрі «Шоколадний будинок», Київському літературно-меморіальному будинку-музеї М. Заньковецької, Літературно-меморіальному музеї П. Г. Тичини та інших.

Крім «класичних» заходів музеї підготували різноманітні «родзинки»: флешмоб «Музейна естафета» у Музейно-виставковому центрі «Музей історії Києва», імпреза «Грушевський і світовий культурний простір» у Історико-меморіальному музеї М. Грушевського, костюмований ретро-перформанс із «живою» музикою від ансамблю «Анатра» та танцями минулих епох від «Vintage Dance Community» у Мистецькому центрі «Шоколадний будинок», дійство «Магія актриси і загадки її образів» у Київському літературно-меморіальному будинку-музеї М. Заньковецької, презентація міжнародного проекту зі збереження української культурної спадщини «Поліфонія» у Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» та багато іншого.

Помітною святковою подією стане проект Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків «Венеція найясніша» (твори венеційських митців із колекції Музею Ханенків та Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького).

Крім того, із нагоди свята багато музейних закладів міста «відкриють свої двері» та нададуть можливість киянам і гостям міста завітати до них безкоштовно.

Тож «Будинки Муз» чекають на відвідувачів і сподіваються, що Міжнародний день музеїв-2018 стане справжнім святом для киян і гостей міста!

Міжнародний день музеїв – це професійне свято хранителів загальнолюдської культури та національних цінностей, яке було започатковане у 1977 році за рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв. Із 1978 року Міжнародний день музеїв відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах. Для Києва, як і для всієї України, Міжнародний день музеїв виходить далеко за рамки професійного свята й має величезне значення. Адже здатність зберігати і збільшувати свою культурну спадщину свідчить про зрілість і розвиненість будь-яких націй.

Перейти до спискуВерсiя для друку