КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


17 травня 2018

У Києві презентували проект будівництва Центру захисту тварин

У столиці у приміщенні Kyiv Smart City Hub відбулася презентація нового проекту будівництва Центру захисту тварин. Про це повідомили у Департаменті благоустрою КМДА.

«Ми провели реорганізацію трьох комунальних підприємств, які займалися питаннями тварин, пройшли тривалі юридичні процедури. Тепер маємо ефективне підприємство, керівник якого був обраний на відкритому конкурсі. За рахунок скорочення штату і зекономлених коштів місто надає допомогу трьом найбільшим громадським притулкам, – заявив народний депутат України Дмитро Білоцерковець. – Місто впевнено рухається вперед у питаннях гуманізації поводження із тваринами. Реалізація цього проекту була б неможливою без комплексної реформи у сфері гуманного поводження із тваринами, яку започаткував мер Києва Віталій Кличко ще у 2014 році».

Командою фахівців Департаменту міського благоустрою, КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини», проектувальників та відомих зоозахисників сформована нова концепція Центру.

«Центр захисту тварин має стати ключовим елементом нового підходу до поводження із безпритульними тваринами у Києві, – зазначив директор Департаменту міського благоустрою Андрій Фіщук. – Зараз місто провадить програму «ВСВ». Це скорочення від «вилов – стерилізація – випуск (на місце відлову)». Побудова цього Центру дасть нам можливість активізувати систему адопції та прилаштування безпритульних тварин у сім’ї. Київ зможе вийти на вищий рівень поводження із тваринами – у столиці не буде безпритульних тварин на вулицях».

Зараз у Києві налічується не більше 2600 безпритульних собак. Більшість із них уже стерилізовані, вакциновані та ідентифіковані комунальним підприємством «КМЛВМ» і є безпечними для людей.

Довідково.

Майбутній Центр розташовуватиметься на вулиці Автопарковій у Дарницькому районі. Центр матиме ветеринарну лікарню із найсучаснішим діагностичним і лікувальним обладнанням, блоки утримання тварин із універсальними вольєрами, майданчики для вигулу, притулок для котів, готель для перетримки домашніх тварин; передбачені інфекційні блоки, карантинна зона та іпотерапевтичний центр, у якому буде проводитися реабілітація тварин-спинальників; автостоянка для відвідувачів, гаражі для машин швидкої допомоги тваринам і спеціальної техніки також знайшли своє місце на 2,5 гектарах функціонально насиченої території.

Після розробки робочої документації та проходження державної експертизи, восени розпочнеться перша черга будівництва Центру захисту тварин.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/62470.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.