КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


17 травня 2018

Олександр Спасибко: «Тривають роботи з реконструкції парку «Володимирська гірка»

Легендарний парк столиці «Володимирська гірка» частково закритий на реконструкцію. Роботи тривають. У планах міста відкрити реконструйований парк до кінця травня. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко.

«Одне із ключових завдань Київської адміністрації – повернути столиці України звання найзеленішого міста Європи. На жаль, поки що деякі столичні зелені зони залишаються у занедбаному стані, однак ми щодня робимо кроки, щоб цю ситуацію виправити. Сьогодні ми перевіряємо роботи з реконструкції парку «Володимирська гірка». Востаннє реконструкцію цієї зеленої зони проводили до Олімпіади-80. Нагадаю, що парк «Володимирська гірка» є пам’яткою садового мистецтва, тому до робіт комунальники підходять дуже обачно. Зараз надшвидкими темпами тривають роботи з реконструкції парку. Сьогодні на об’єкті працює 137 будівельників», – розповів заступник голови КМДА.

Як повідомив він, уже облаштована сучасна система поливу газонів, повністю прокладена нова мережа дощової каналізації. Зараз робітники викладають плиткою садові доріжки, встановлюють ліхтарі, схожі на газові, у яких всередині енергоощадні лампи, та систему відеоспостереження. За розрахунками зроблять 12000 квадратних метрів покриття на алеях, і нові доріжки будуть довговічними – термін експлуатації як мінімум 40 років.

Олександр Спасибко також зазначив, що на об’єкті замінили старі комунікації та провели укріплення зсувонебезпечних схилів, ремонтують підпірні стіни, щоб уникнути можливих зсувів, і старі сходи, що ведуть із нижньої тераси до центральної алеї.

«Також ведеться реставрація альтанки. Альтанку, якій понад 100 років, відправили на ремонт до Львова. Роботи на об’єкті проводять так, щоб максимально зберегти дерева – прибрали лише аварійні «старожили», – підкреслив Олександр Спасибко.

Заступник голови КМДА зауважив, що вбиральня на території парку – життєва необхідність, і вона буде збудована згідно всіх сучасних стандартів.

«Одне з улюблених місць відпочинку киян – парк «Володимирська гірка» – ми плануємо відкрити до кінця травня. А вже згодом розпочнуться роботи щодо зведення мосту між парком «Володимирська гірка» та Аркою дружби народів», – сказав Олександр Спасибко.

Реконструкція відбувається у єдиному історичному стилі з проектами реконструкції Пейзажної алеї, Алеї художників та території біля Андріївського узвозу.

«Я впевнений, що незабутні краєвиди міста, якими ми будемо насолоджуватись із оновленої тераси парку, не залишать байдужими жодного», – додав заступник голови КМДА.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/62471.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.