Головна  →  Новини  →  17 травня 2018, 18:31

«Безперервне навчання, активний професійний розвиток та самоосвіта – це те, чого від лікарів сьогодні вимагають і пацієнти, і реалії медицини», – Валентина Гінзбург

Безперервне навчання, активний професійний розвиток та самоосвіта – це те, чого від лікарів сьогодні вимагають і пацієнти, і реалії медицини. На цьому наголосила директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, вітаючи київських акушер-гінекологів на лекції ізраїльського колеги – доктора Геннадія Бітмана.

Вона зазначила, що в той самий момент, коли лікар вирішує для себе, що він вже все знає та все вміє, він припиняє бути фахівцем, якому можна довіряти життя.

«Розвиток медицини – науки та практики – не зупиняється ні на мить. Щодня з’являються нові відкриття, методи лікування, розробки, інноваційні рішення. Завдяки цьому сьогодні ми рятуємо життя тим, хто ще вчора вважався безнадійно хворим. Тому надзвичайно важливо, щоб лікарі були обізнані про всі зміни, навчалися один в одного, відвідували семінари та науково-практичні конференції», – наголосила Валентина Гінзбург.

Вона підкреслила, що охорона материнства та дитинства – один із пріоритетних напрямів роботи київської міської влади. І саме тому професійне вдосконалення, зокрема, акушер-гінекологів, напрочуд важливе.

«У зв’язку з цим я хочу сказати окреме спасибі лікарю відділення гінекології Першого медичного центру Тель-Авіва, члену Міжнародної асоціації урогінекологів (ICS), Союзу гінекологів-ендоскопістів Ізраїлю, Европейської та міжнародної асоціації ендоскопічної гінекології за бажання поділитися своїми знаннями з київськими медиками», – подякувала Валентина Гінзбург.

Також вона нагадала, що цього року саме з метою вдосконалення теоретичних та набуття практичних знань акушер-гінекологами та сімейними лікарями на базі Перинатального центру м. Києва, а також Київських міських пологових будинків № 2 і № 5  було створено три Тренінгові центри, де лікарі набувають нових практичних та теоретичних знань.

«Професійний рух уперед – це те, чого чекають від нас пацієнти. А ще те, чого вимагає сьогодення. Реформа медицини чітко визначила пріоритети для кожного українця, надаючи йому змогу обирати того лікаря, якому він довіряє. І щоб не залишитися непотрібним у професії, просто необхідно навчатися кожного дня!», – підсумувала Валентина Гінзбург.

Перейти до спискуВерсiя для друку