Головна  →  Новини  →  18 травня 2018, 15:25

Київ активно переходить на LED-освітлення

Із початку року LED-освітлення встановлено на вул. Парково-Сирецькій, вул. Озерній, вул. Коноплянській, вул. Ірпінській, вул. Чистяківській та вул. Полковника Затєвахіна. Загалом до кінця року сучасне та енергоефективне LED-освітлення з’явиться на 163 об’єктах столиці. Про це повідомив директор КП «Київміськсвітло» Володимир Круценко під час ефіру на ТРК «Київ».

«Міська влада працює над покращенням освітлення міста, адже у багатьох районах столиці воно вже зношене та застаріле. Тому ми прикладаємо максимум зусиль для того, щоб зовнішнє освітлення Києва відповідало усім світовим стандартам, було енергоефективне та функціональне. І, якщо минулого року, LED-освітлення було встановлене лише на 14 об’єктах, то цього року ми замінимо освітлення на 163 об’єктах», – сказав Володимир Круценко.

За його словами, це дасть змогу зекономити від 30% до 50% бюджетних коштів на електроенергію на рік.

Згодом нове освітлення очікує: б-р Дружби Народів, б-р Академіка Вернадського, вулиці Електротехнічну, Дружківську, Прирічну, б-р Ігоря Шамо, просп. Павла Тичини, вулиці Саксаганського, Жилянську, Московську тощо. А також прибудинкові території: проспекту Оболонського, вул. Амвросія Бучми, Івана Миколайчука, Павла Тичини, Березняківської та інших. Окрім того, нове освітлення отримають Наводницький парк, Солом’янський та Печерський ландшафтні парки тощо.

Загалом на 2018 рік у всьому місті передбачено заміну близько 13 тисяч LED-світильників, що становить майже 17% від загальної кількості ламп, які знаходяться на балансі та утримані підприємства.

Перейти до спискуВерсiя для друку