Головна  →  Новини  →  19 травня 2018, 13:08

Віталій Кличко взяв участь у Велодні і дав старт велопараду, який влаштувала велоспільнота столиці (+відео)

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у Велодні і дав старт велопараду, який влаштувала велоспільнота столиці.

«Мені приємно бачити тут тисячі киян, для яких велосипед – це спосіб життя! І радий, що вже за традицією маю честь разом з вами брати участь у Велодні та дати старт велопараду», – заявив мер.

Віталій Кличко розповів, що для нього велосипед теж спосіб життя. Щоранку мер тренується і часто їздить на ньому роботу.

«Радий, що нас, велосипедистів, стає все більше на столичних вулицях. Проте сьогодні завдання столичної влади зробити так, аби велосипедистам було комфортно і безпечно пересуватися містом», – наголосив він та додав, що міська влада працює над розвитком велоінфраструктури.

Зокрема, Віталій Кличко нагадав, що минулого року у столиці відкрили оновлений Київський велотрек та безкоштовну велошколу для дітей. У 2018 році планують завершити облаштування веломаршруту з Троєщини до Європейської площі. Також будуть опрацьовані проекти ще трьох маршрутів: з Солом’янки, Виноградару та Оболоні до центру.

«Влітку у столиці запрацюють 27 точок велопрокату. А вже до кінця року плануємо встановити 300 таких пунктів. Перші з’являться на Трухановому острові, в парку Шевченка та Маріїнському парку», – сказав він.

Також столична влада працює над облаштуванням велосмуг на столичних дорогах та перехоплюючих велопарковок біля станцій метро та місць для велопаркування біля закладів освіти, культури та охорони здоров’я.

На створення об’єктів велоінфраструктури на 2018 рік у міському бюджеті закладено 50 млн гривень.

«Ще багато роботи! Але ми зробимо Київ велостолицею!» – зазначив Віталій Кличко.

Після спілкування з велосипедистами та пресою, мер Києва попрямував до оновленого Київського велотреку, де привітав учасників змагань «Кубок Відкриття сезону 2018», який відбувається вдруге після відкриття оновленого велотреку.

Віталій Кличко нагадав, що за підтримки активістів та громади Києва столичній владі вдалося врятувати від забудови Київський велотрек, а рік тому його реконструювали та відкрили. І на сьогодні цей велотрек – один з найкращих у Європі.

«Минулого року я говорив: щороку день народження велотреку ми відзначатимемо спортивними змаганнями. І так і є! Ми підтримуємо традицію. І цими днями, як і рік тому, на велотреку відбувається Кубок Відкриття сезону», – заявив мер та побажав учасникам енергії та перемог.

Мер розповів, що сьогодні на велотреці можуть тренуватися як діти, так і дорослі, а також можуть проводити дозвілля  кияни.

Восени минулого року було відкрито дитячу спортивну школу Київського велотреку, де діти займаються безкоштовно.

У Кубку Відкриття сезону змагатимуться близько 160 спортсменів з України, а також команди з Білорусі та Польщі. Відбудуться і дитячі змагання – вже серед вихованців школи велотреку.

У вересні на оновленому Київському велотреку відбудуться перші міжнародні змагання, результати яких враховуватимуться у світовому рейтингу спортсменів.

Перейти до спискуВерсiя для друку