Головна  →  Новини  →  19 травня 2018, 23:14

Віталій Кличко взяв участь у святкуванні Дня Європи та подивився з європейськими послами світлове шоу на Поштовій площі (+відео)

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті Дня Європи в Україні, святкування якого цьогоріч відбувається на Поштовій площі в столиці в рамках фестивалю Kyiv Lights Festival. Віталій Кличко поспілкувався з послами країн-членів ЄС і подивився світлове шоу.

Міський голова наголосив, що Україна обрала курс на європейську інтеграцію і утвердження демократичних цінностей і не зверне з цього шляху.

«Україна – європейська країна. І український народ продемонстрував це, коли у 2013-ому сотні тисяч українців вийшли на Майдан відстоювати свої європейські прагнення. І вже чотири роки наші хлопці захищають ці прагнення на сході країни, відбиваючи російську агресію. Ми хочемо бути з європейським співтовариством!» – зазначив Віталій Кличко у коментарі журналістам.

Він зауважив, що Київ гідно продемонстував, що є європейським містом, коли минулого року на високому рівні було проведено конкурс Євробачення. І столиця ще раз підтвердить статус європейського міста за тиждень, коли прийматиме найпрестижніший європейський футбольний чемпіонат – фінал Ліги чемпіонів УЄФА.

Також мер нагадав, що майже рік тому, з отриманням безвізового режиму з Європейським Союзом, Україна стала на крок ближчою до Європи. І вже сотні тисяч наших співгромадян скористалися можливістю безвізових подорожей.

Міський голова подякував європейським партнерам за підтримку прагнень України та консультанційну і фінансову допомогу.

«У нас ще багато проблем. Ще багато чого треба зробити. І ми це розуміємо. І, як мер столиці, я роблю все, щоб Київ ставав комфортною європейською столицею», – підкреслив Віталій Кличко.

Міжнародний фестиваль світла і медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival відбувається в Києві 18-20 травня. В рамках фестивалю свою майстерність демонструють дизайнери відео графіки, художники світла і лазера, віджеї та сучасні митці. Зокрема, у міжнародному конкурсі 3D-відеомаппінгу та віджеїнгу змагаються представники 23 країн: ​зокрема, Аргентини, Бразилії, Великої Британії, ​Індонезії, Іспанії, Італії, ​Китаю, Колумбії, Литви, ​Нідерландів, ​Німеччини, ​ України, Франції, ​Чехії, Чилі, ​Швейцарії.

Перейти до спискуВерсiя для друку