Головна  →  Новини  →  20 травня 2018, 13:02

Віталій Кличко: «Наша відповідальність перед пам'яттю жертв репресій – відстояти нашу державність»

Мер Києва Віталій Кличко разом із першими особами держави вшанував пам'ять жертв політичних репресій, масово похованих у Биківні на Київщині. Він взяв участь у панахиді та поклав квіти до меморіалу.

«Биківня – це місце, де ми віддаємо шану всім жертвам політичних репресій. Трагедія, яка тут сталася на початку минулого століття, є однією з найстрашніших сторінок в історії України. Понад 100 тисяч українців загинули під час масових репресій сталінського режиму. Сьогодні наша відповідальність перед їхньою пам'яттю – відстояти нашу державність. Щоб тоталітаризм більше ніколи не повернувся в Україну», – заявив Віталій Кличко.

Мер столиці зазначив, що сьогодні український народ знову проходить через складні випробування, відстоюючи свою незалежність і територіальну цілісність, свій європейський вибір.

«Спроби відновити імперію, залякати українців – не вдадуться. Бо наш народ – сильний і волелюбний. І ми зробили свій вибір – будувати демократичну європейську державу, в якій більше не повторяться такі трагедії, як Биківня», – зазначив Віталій Кличко.

Перейти до спискуВерсiя для друку