Головна  →  Новини  →  23 травня 2018, 12:32

Київ звертається до «Нафтогазу» із проханням укласти договір на постачання природного газу для стабільного надання послуг гарячого водопостачання

Міська влада звертається до Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» із наполегливим проханням до 1 червня поточного року укласти угоду з КП «Київтеплоенерго» на постачання природного газу на об’єкти теплогенерації міста Києва. Це дасть змогу забезпечити стабільне постачання комунальних послуг киянам та уникнути ризиків у роботі теплоенергетичного господарства міста. Про це сьогодні під час прес-брифінгу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Відповідне рішення «Про питання заборгованості перед ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» було погоджене на засіданні комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку та готується до розгляду Київрадою.

Він нагадав, що у столиці триває безпрецедентний процес повернення теплоенергетичного комплексу з управління комерційної структури ПАТ «Київенерго» в управління міста, зокрема комунального підприємства «Київтеплоенерго».

«Завершення угоди міста та «Київенерго» відбувається у дуже складних умовах: ми зараз готуємо місто до зими, запускаємо в роботу котельні, ліквідовуємо пошкодження теплових мереж. Однак ми отримали повідомлення від НАК «Нафтогаз України» про відмову укласти угоди із КП «Київтеплоенерго» на постачання природного газу для забезпечення міста теплом та гарячою водою. Обсяг першої частини боргу – близько 3 млрд грн. Ми звертаємося до «Нафтогазу» із проханням до 1 червня укласти договір на постачання природного газу на об’єкти теплогенерації, а паралельно на національному рівні вирішувати спірне питання заборгованості», – сказав заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв подякував киянам, які регулярно сплачують за спожиті послуги і підтримують платіжну дисципліну на належному рівні.

«Це сприяє вирішенню питання заборгованості, адже кошти, отримані за послуги гарячого водопостачання та опалення, транзитом одразу ідуть на рахунки «Нафтогазу», – сказав він.

Перейти до спискуВерсiя для друку