Головна  →  Новини  →  23 травня 2018, 17:25

Зростає частка експорту столичних промислових підприємств до Європейського Союзу

За статистичними даними, у I кварталі поточного року експорт товарів до країн Європейського Союзу склав 932,5 млн дол., та збільшився порівняно із відповідним періодом минулого року на 13,7%. Загалом, за січень-березень 2018 року експорт товарів міста Києва становив 2 449,2 млн дол. США – це майже 22% від загального обсягу експорту товарів в Україні. Про це повідомляють у Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА.

«Київські виробники здійснюють зовнішньоторговельні операції з партнерами з понад 190 країн світу. Наразі ми спостерігаємо позитивну динаміку їх переорієнтування на європейські ринки. Міська влада, сприяючи розвитку експортного напряму столичної промисловості, вживає заходів для залучення інвестицій та нарощування експорту, у тому числі презентуючи столичних виробників на міжнародній арені, – говорить директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Андрій Мельничук. – Розроблений із цією метою каталог експортерів дозволяє нам ознайомити іноземців з економічним потенціалом промислових підприємств Києва, а також сприяє у встановленні міцних ділових контактів між українськими та іноземними підприємцями».

Каталог експортерів розроблено у рамках заходів, передбачених Київською міською цільовою програмою розвитку промисловості на 2015-2018 роки з метою підтримки реального сектору економіки. До англо-українського видання увійшли 100 кращих підприємств-експортерів міста Києва. У виданні представлені всі основні галузі промислового виробництва: від медичного та реабілітаційного обладнання, фармацевтики, виробництва устаткування до виготовлення продуктів харчування, одягу та паперової упаковки.

Нагадаємо, 5 червня 2018 року в Міжнародному виставкому центрі на Броварському проспекті, 15 відбудеться наймасштабніша за останні роки виставка-презентація столичних товаровиробників «Зроблено в Києві». Ознайомитись із експозицією запрошені також представники дипломатичного корпусу та міжнародних місій в Україні.

Перейти до спискуВерсiя для друку