КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


24 травня 2018

Віталій Кличко взяв участь у відкритті містечка «Фестиваль чемпіонів» на Хрещатику (+відео)

Віталій Кличко взяв участь у відкритті містечка «Фестиваль чемпіонів» на Хрещатику (+відео)

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті містечка «Фестиваль чемпіонів» на Хрещатику. Під час урочистостей киянам та гостям столиці представили Кубки Ліги Чемпіонів УЄФА, які повернулися до Києва після туру українськими містами. Почесні трофеї несли Амбасадор Ліги Чемпіонів УЄФА Ія Андрущак і колишній захисник італійського «Мілану», віце-чемпіон світу з футболу 1998 року Кафу.

«Від сьогодні всі гості можуть прийти у спортивне містечко, яке передає дух цього великого змагання. Я переконаний, що кожен отримає багато задоволення», – сказав Віталій Кличко журналістам під час відкриття «Фестивалю чемпіонів».

Мер нагадав, що вперше Кубки Ліги Чемпіонів Київ зустрів місяць тому.

«Я радий знову вітати кубки Ліги Чемпіонів УЄФА у нас у столиці. Місяць тому ми урочисто зустрічали їх у Києві. Потім кубки вирушили в тур Україною. Аби футбольні фани не тільки столиці, а й інших українських міст могли доторкнутися до цих легендарних трофеїв», – зазначив Віталій Кличко. Мер додав, що кияни і гості столиці знову можуть доторкнутися до кубків та зробити фото на згадку.

Він розповів, що легендарні трофеї побували у таких українських містах, як Херсон, Маріуполь, Дніпро, Одеса, Харків та Львів. Зокрема, у Дніпрі, кубки завозили і до військового госпіталю. 

«У Дніпрі трофеї завітали до госпіталю, де лікуються поранені українські військові. Наші захисники, завдяки яким у нашій столиці сьогодні мир. І ми можемо проводити таке велике футбольне свято», – зазначив міський голова.

Віталій Кличко зауважив, що вже сьогодні на стадіоні «Динамо» відбудеться поєдинок між жіночими командами – французьким «Ліоном» і німецьким «Вольфсбургом». А за два дні вболівальники в усьому світі спостерігатимуть за грою іспанського «Реалу» та англійського «Ліверпулю».

«Я щасливий, що саме наше місто прийматиме фінали найпрестижнішого європейського футбольного турніру. Для нас це – нагода презентувати нашу столицю і нашу країну. Показати, які українці гостинні, щирі, позитивні люди. Продемонструвати, що Україна – європейська країна», – наголосив мер Києва. Та додав, що столична влада очікує на фіналах Ліги Чемпіонів УЄФА у Києві десятки тисяч туристів з усього світу.

Вболівальники, які не змогли придбати квитки на фінал 26 травня, підкреслив мер, зможуть безкоштовно подивитися пряму трансляцію матчу на великому екрані на Контрактовій площі.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/62574.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.