Головна  →  Новини  →  26 травня 2018, 14:37

У Будинку актора 29 травня відбудеться вечір «Читаємо Франка», приурочений до роковин смерті поета

29 травня о 19:00 у Будинку актора відбудеться вечір вшанування пам’яті Івана Франка «Читаємо Франка». Про це повідомили у Національній спілці театральних діячів України.

Вечір приурочений до роковин смерті Івана Франка. Програма концерту об’єднає переможців Всеукраїнського конкурсу професійних читців ім. І. Франка, який НСТДУ проведе 28-29 травня, та провідних театральних діячів України.

Метою конкурсу «Читаємо Франка» є популяризація творів класика української літератури, вдосконалення та підвищення виконавської майстерності читців, підтримка обдарованих молодих виконавців.

Цьогоріч змінено візуальну складову конкурсу, назву лаконічно спрощено до заклику «Читаємо Франка», у соцмережі Facebook запущений #franko_challenge, суть якого полягала в тому, щоб прочитати на камеру улюблений вірш Франка і передати естафету друзям.

Участь у конкурсі візьмуть переможці міжобласних відбіркових турів. За традицією переможців буде визначати професійне журі, головою якого є народний артист України, актор Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка Петро Панчук. У складі журі: відомий читець Анатолій Паламаренко, викладачі сценічної мови з КНУТКіТ ім. І. Карпенка-Карого Любов Підлісна та Тетяна Кобзар, радіоведуча Лариса Недін та молоді, але дуже популярні театральні діячі – актор В’ячеслав Довженко та режисер Тамара Трунова.

Вхід на конкурсну програму вільний, 28 травня початок об 11:00, 29 травня – о 10:00.

Місце проведення вечору пам’яті: м. Київ, вул. Ярославів Вал, 7, Будинок актора.

Акредитація для ЗМІ за посиланням (до 16:00 28 травня).

За додатковою інформацією звертатися за тел.: 093-511-56-02 (Лілія).

Перейти до спискуВерсiя для друку