Головна  →  Новини  →  26 травня 2018, 16:50

Віталій Кличко привітав Грузію з Днем Незалежності

Мер Києва Віталій Кличко привітав Грузію зі сторіччям із дня проголошення державної незалежності. Привітання Віталій Кличко розмістив на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Вітаю наших братів – грузинів з державним святом – сторіччям проголошення акту Незалежності першої Грузинської демократичної республіки! Ви – волелюбний і сильний народ. Щирий, оптимістичний і з гарним почуттям гумору. Ви завжди готові прийти на допомогу українцям. І ми це цінуємо. Наші народи пов‘язують давні дружні зв‘язки. Україна теж в складні часи завжди підтримувала Грузію. Бажаю вашій державі миру, процвітання і успіху! Гаумарджос!» – написав Віталій Кличко.

Перший демократичний уряд Грузії на чолі з Ное Жорданія проголосив незалежність країни 26 травня 1918 року. Перша незалежна Демократична Республіка Грузія проіснувала три роки – до лютого 1921 року, коли в Грузію увійшли частини окупаційної червоної армії. З 1922 до 1991 роки Грузія входила до складу СРСР. Незалежність країни була відновлена ​​в 1991 році – 31 березня відбувся всенародний референдум з цього питання, що підтвердив курс на незалежність, а 9 квітня на основі результатів референдуму Парламент республіки ухвалив Акт про відновлення державної незалежності Грузії.

Перейти до спискуВерсiя для друку