Головна  →  Новини  →  31 травня 2018, 09:08

Віталій Кличко: «Із вересня паркувати своє авто у заборонених місцях буде достатньо дорого»

Одним із завдань столичної влади є впорядкування трафіку на вулицях міста. Допомогти у цьому має новий «Закон щодо реформування сфери паркування транспортних засобів», який у вересні набуває чинності. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі «Сніданку з 1+1».

За його словами, багато паркінгів у столиці стоять порожні, бо більшість водіїв керується логікою: чому я повинен платити, коли можу залишити свою автівку де завгодно і мені за це нічого не буде. Мер Києва наголосив, що відсутність відповідальності за хаотичне паркування на вулицях міст призвела до критичної ситуації на дорогах.

«Зараз неправильно припарковані авто у багатьох місцях займають по дві смуги руху. Від цього – пробки на дорогах. Від цього – проблеми з трафіком. Водії не хочуть платити за парковку і кидають свої авто де завгодно. У вересні вступає закон в силу. І можу казати тільки одне: залишати свої авто в місцях, де це заборонено, буде достатньо дорого», – заявив Віталій Кличко.

За словами мера Києва, нові правила паркування змусять водіїв дотримуватися правил дорожнього руху, зокрема, паркуватися в належних місцях. Крім того, переконаний мер, ухвалення закону про паркування дозволить залучити інвестиції в будівництво нових паркінгів, у тому числі – перехоплюючих на околицях міст, та наповнювати місцеві бюджети.

Перейти до спискуВерсiя для друку