Головна  →  Новини  →  4 червня 2018, 16:33

Кияни у червні отримають рахунки за опалення і гарячу воду від «Київтеплоенерго», однак борги перед «Київенерго» залишаються актуальними для сплати – ЦКС (+відео)

Із 1 травня 2018 року виконавцем послуги централізованого опалення і постачання гарячої води є комунальне підприємство «Київтеплоенерго». Вже у червні кияни отримають єдину квитанцію, де будуть вказані чотири блоки послуг: утримання будинків та прибудинкових територій, постачання холодної води та водовідведення, постачання гарячої води та опалення і борг за попередні періоди перед «Київенерго» (у разі наявності) за опалення та гарячу воду. Про це повідомив в.о. генерального директора комунального концерну «Центр комунального сервісу» Андрій Щербина.

За його словами, у червні мешканці столиці отримають єдиний рахунок-повідомлення, що міститиме нарахування за всі види комунальних послуг, що заощадить час при оплаті та звільнить від очікування окремих рахунків-повідомлень від виконавців послуг.

Бланк рахунку-повідомлення складається із чотирьох основних блоків:

  • КП «Керуюча компанія … району»» – нарахування за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, інші послуги;
  • ПрАТ «АК «Київводоканал» – нарахування за постачання холодної води та водовідведення, централізоване водовідведення гарячої води;
  • КП «Київтеплоенерго» –нарахування за постачання гарячої води  та опалення (під час опалювального сезону);
  • ПАТ «Київенерго» – відображення заборгованості за послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, спожиті до 1 травня 2018 року.

«Ви можете сплатити за спожиті послуги як разом, так і окремо. Повну інформацію про нарахування споживачі можуть отримати в «Центрах комунального сервісу» (ЦКС). Також кияни можуть отримати роз’яснення щодо нарахувань за попередні періоди, коли виконавцем послуг було «Київенерго» та здійснити перерахунок, якщо має місце некоректне нарахування», – пояснив Андрій Щербина.

Керівник ЦКС також наголосив, що наразі немає потреби споживачам укладати нові договори з КП «Київтеплоенерго». Підприємство застосувало практику публічного договору, що використовується, зокрема, у випадках, коли необхідно укласти угоду з великою кількістю споживачів. Договір був опублікований у газеті «Хрещатик». Ознайомитися з ним можна за посиланням: http://www.kreschatic.kiev.ua/file/12578.pdf (сторінка 6).

Повне відео брифінгу за посиланням.

Перейти до спискуВерсiя для друку