Головна  →  Новини  →  5 червня 2018, 10:38

300 учасників долучилися до виставки-презентації продукції київських виробників «Зроблено в Києві» – Микола Поворозник

 

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник взяв участь у відкритті виставки-презентації продукції київських виробників «Зроблено в Києві». Він зауважив, що цього року кількість учасників виставки зросла із 71 до 300, площа виставки збільшилася із 1000 м2 до 3500 м2, а експонати вперше розміщені за видами діяльності та галузевими напрямами: машинобудування, високотехнологічне  устаткування та обладнання, інформаційні технології, оборонна промисловість, енергетика, фармацевтика, хімія, будівельні матеріали, транспорт, продукти харчування, легка промисловість та сувенірна продукція, поліграфія, вироби з деревини, екологія, інноваційна інфраструктура.

«Ця виставка – є однією з форм підтримки реального сектору економіки столиці. Це своєрідний майданчик для зустрічі промислових підприємств Києва, експортерів, інвесторів та фахівців з метою визначення шляхів державної та недержавної підтримки розвитку промислового виробництва та нарощування експорту», – сказав Микола Поворозник.

Він також зазначив, що промисловість Києва – це унікальний виробничий комплекс, до складу якого входять 865 бюджетоутворюючих промислових підприємств різних форм власності та 305 академічних, галузевих та спеціалізованих наукових організацій. Підприємства Києва здійснюють зовнішньоторговельні операції з партнерами зі 191 країни світу. Так, у І кварталі 2018 року експорт товарів міста Києва становив 2449,2 млн дол. США, що становить майже 22% від загальнодержавного показника. Серед країн-партнерів найбільше експортувалися товари до Індії – 11,2%, Нідерландів – 5,9%, Єгипту – 5,8%, Іспанії – 5,7%, Італії – 5,5%, Туреччини – 5,2%, Китаю – 4,1%, Іраку - 3,2%, Болгарії – 3,0%, Польщі – 3,0%, Ірану, Ісламської Республіки – 2,8%.

Експорт товарів до країн Європейського Союзу становив 932,5 млн дол. США або 38,1% від загального обсягу експорту та збільшився порівняно із відповідним періодом 2017 року на 13,7%.

«Впевнений, що захід сприятиме активізації ділових та партнерських відносин у міжрегіональному та європейському співробітництві, а перелік країн-партнерів, з якими співробітничатиме промисловість та бізнес Києва, значно розшириться. Київ приступив до розробки Концепції нарощування промисловими підприємствами експортного потенціалу, яка, ми впевнені, відкриє нові бізнес-обрії для промисловців нашого міста», – наголосив Микола Поворозник.

За його словами, спільним завданням бізнесу та влади є залучення в столичний регіон зацікавлених у розвитку Києва інвесторів, створення спільних інноваційних та інвестиційних платформ і проектів для підтримки та розвитку промислових та індустріальних зон столиці.

«Наші плани – амбітні, але реальні: зробити Київ економічним центром східно-європейського регіону, містом із потужними конкурентними позиціями, містом, що зберегло і розвиває свою географічну та історичну унікальність, постійно підвищує бізнес-привабливість та якість життя», – підсумував Микола Поворозник.

Він подякував усім за участь у заході та побажав плідної роботи, сил та наполегливості в освоєнні нових ринків збуту, підвищенні рівня конкурентоспроможності своїх товарів, успіху та процвітання.

Перейти до спискуВерсiя для друку