Головна  →  Новини  →  20 червня 2018, 14:08

На Броварському проспекті удосконалять відведення дощових і талих вод

Для належного водовідведення із житлового масиву Микільська Слобідка, Лівобережної площі та Броварського проспекту у Дніпровському районі реконструюють дощову каналізацію від вул. Митрополита Андрея Шептицького (вул. Луначарського) до мосту Метро через Русанівську протоку. Відповідний проект ремонтних робіт затверджено розпорядженням КМДА.

Реконструкція покращить систему відведення дощових і талих вод, що попередить можливі негативні наслідки для міста та навколишнього середовища. У проекті  враховано експертний звіт, виданий ДП «Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут «НДІпроектреконструкція».

Передбачено дві черги будівництва. Під час першої черги заплановано   будівництво дощового колектора для розвантаження існуючого зі збільшенням пропускної спроможності, а під час другої – облаштування очисних споруд для очищення поверхневого стоку дощових вод тощо.

Роботи триватимуть, зокрема, і за кошти з державного бюджету – у рамках експерименту із фінансового забезпечення заходів із розвитку дорожньої інфраструктури у м. Києві у 2018 році.

Нагадаємо, Київський міський голова Віталій Кличко раніше доручив комунальним службам перевірити стан зливоприймальної системи столиці та скласти перелік об’єктів, які підлягають очищенню чи заміні.  Тоді ж була запланована реконструкція колектору дощової каналізації на Броварському проспекті.

Перейти до спискуВерсiя для друку