КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


27 червня 2018

Транспортна галузь столиці активно готується до осінньо-зимового періоду 2018-2019 років

Транспортна галузь столиці активно готується до осінньо-зимового періоду 2018-2019 років. Про це доповів під час розширеного засідання Колегії виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов.

Він повідомив, що цьогоріч до початку осінньо-зимового періоду планується збільшити парк снігоприбиральної техніки до 421 одиниці. Директор Департаменту зазначив, що вчасне оновлення парку снігоприбиральної техніки у минулому році дало змогу більш ефективно очищати від снігу дорожню мережу, а особливо тротуари.

«Не всі кияни автомобілісти, але всі – пішоходи. Тому пріоритетність очищення від снігу зупинок громадського транспорту, тротуарів та підземних переходив є першочерговою. Таку систему відпрацювали у минулому та продовжимо і в цьому році», – повідомив Сергій Симонов.

Підприємства корпорації «Київавтодор» заготовили вже 56,4% солі та 38%. піску від необхідного показнику. Заплановано підготувати 377 од. снігоприбиральної техніки. Для ручного прибирання снігу підготовлено вже 50% шанцевого інструменту із 2286 необхідних одиниць.

У Департаменті транспортної інфраструктури проаналізували роботу КП ШЕУ районів минулорічного осінньо-зимового періоду і прийняли рішення змінити графік перезмінок бригад.

«Раніше перезмінка здійснювалась о 8:00, в активний час пік, але ми маємо покладатись не на існуючі правила, а на зручність і комфорт киян. Тому у поточному році прийнято рішення проводити прийом-здачу зміни о 10:00», – зазначив Сергій Симонов.

Проаналізувавши роботу комунальних підприємств столиці, Департамент транспортної інфраструктури розробив єдині схеми (карти) очищення від снігу внутрішньоквартальних проїздів, тротуарів та зупинок громадського транспорту із визначенням меж відповідальності між КП ШЕУ районів, КП УЗН районів, КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду районів» та КП «Київпастранс».

Завдяки КП «ГІОЦ» здійснюється оцифровування схем та перенесення у електронний вигляд, після чого їх буде розміщено в інформаційно-аналітичній системі «Майно» у розділі «Моніторинг доріг» для ефективної роботи та розподілу обов’язків.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/63014.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.