Головна  →  Новини  →  27 червня 2018, 18:03

Комісія Київради з питань освіти підтримала впровадження базового фінансового нормативу для садочків столиці

Депутати постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту одноголосно підтримали впровадження нового механізму фінансування дошкільних закладів. Зокрема, згідно із ним місто буде фінансувати не заклад, а закуповуватиме саме освітню послугу для кожної дитини. Таке рішення розширить можливості маленьких киян на здобуття дошкільної освіти у закладах різної форми власності та дозволить зменшити чергу в дитсадки. Про це повідомила голова комісії Ганна Старостенко.

Політика міста стає більш дитиноцентричною, адже це рішення дозволить фінансувати перебування маленького киянина у садочку будь-якої форми власності. Після консультацій та напрацювань із європейськими експертами було розроблено цей проект рішення, в основу якого лягло поняття базового фінансового нормативу. Зокрема, він визначає вартість освітньої послуги для кожної дитини, яку місто може направити «за дитиною» у дошкільний заклад будь-якої форми власності», – повідомила голова комісії.

За її словами, це дозволить зменшити черги до ЗДО, а також завдяки конкуренції покращить надання освітньої послуги у дитячих садках.

«Аналогічний механізм працює сьогодні практично в усіх цивілізованих країнах світу. Здорова конкуренція серед дошкільних закладів сприятиме їхній кращій роботі, а отже більш якісному наданню послуг», – пояснила голова комісії.

Вона додала, що проект рішення розроблено у загальному контексті реформування освіти України. У разі прийняття Київрадою, механізм «Гроші ходять за дитиною» може запрацювати вже із січня 2019 року.

Перейти до спискуВерсiя для друку