КМДА Київська міська державна адміністрація
Офіційний інтернет-портал


2 липня 2018

Улітку за кошти столичного бюджету оздоровлять понад 10 тисяч дітей

 

За кошти столичного бюджету у 2018 році планується оздоровити понад 10 тисяч дітей. А всього заплановано надати можливість оздоровлення та відпочинку близько 195 тисячам дітей, тобто понад 70% школярів. Про це повідомила сьогодні на прес-брифінгу головний спецiалicт відділу спортивного резерву та оздоровчої роботи Департаменту молоді та спорту Ольга Вязіна.

За її інформацією, до 2 липня у дитячих таборах Києва – «Артек», «Хвиля», «Сокіл», «Антей», «Лідер», «Лісовий», «Пуща-Водиця» – відпочило 2200 дітей, а до кінця літа ця кількість зросте до 8000.

Ще понад 3500 юних киян за рахунок бюджетних коштів отримали змістовне дозвілля у закладах, що стали переможцями конкурсних торгів: КОЦ «Пролісок» (Київська область), ДЗСТ «Карпатські зорі» (Івано-Франківська область), ДЗСТ «Патрія» (смт. Сергіївка, Івано-Франківська область), «Северянин» (смт. Кирилівка, Запорізька область), «Нафтуся Прикарпаття» та «Динамо» (Львівська область).

Крім того, триває оздоровлення у комунальних закладах – КП «ДОТ «Зачарована долина» (Закарпатська область), ПДЗОВ «Зміна» (Київська область). У таборі «Зміна» Служба у справах дітей та сім’ї організовує відпочинок 186 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Також бюджетом Києва на цьогорічне оздоровлення та відпочинок малечі, яка потребує особливої соціальної уваги та підтримки, передбачено майже 100 млн грн. Зокрема, Департаментом освіти, науки, молоді та спорту за Міською цільовою програмою оздоровлення та відпочинку дітей міста Києва на період до 2018 року використано 17 млн грн, а Департаментом соціальної політики за програмою «Турбота. Назустріч киянам» – 18 млн грн для придбання путівок для дітей учасників АТО, дітей із інвалідністю.

Нагадаємо, що із 1 червня працювали 67 таборів із денним перебуванням, у яких відпочило 6 168 дітей, із них 521 – за кошти бюджету.


Адреса цієї сторінки: http://kievcity.gov.ua/news/63040.html
При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.