Головна  →  Новини  →  17 липня 2018, 17:45

Київ демонструє один із найкращих показників в Україні зі створення нового освітнього середовища

Київ активно створює нове освітнє середовище у школах, аби 1 вересня першачки розпочали навчання за новим стандартом початкової школи. Про це голова постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко зауважила під час селекторної наради з актуальних питань впровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» під головуванням віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка.

«Цього року на створення освітнього середовища для впровадження реформи «Нова українська школа» держава виділила місту Києву 69,6 млн грн. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, кожен регіон повинен був додати до виділеної суми ще 30%. Розуміючи важливість реформи та реальну потребу столиці, київська влада збільшила суму в 6,5 разів, додавши з міського бюджету ще 149,6 млн грн», – підкреслила Ганна Старостенко.

Вона додала, що переважна кількість тендерів на закупівлю дидактичних матеріалів, меблів та комп’ютерного обладнання у районах міста Києва відбулася. Наразі проводиться акцептування та укладаються угоди. Повністю завершено тендерні процедури у Шевченківському районі. Завершено поставку парт у Подільському районі, комп’ютерного обладнання у Дарницькому районі. Майже на 50% освоєно кошти з державного бюджету у Печерському районі.

Як зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час селекторної наради, Київ є лідером із підготовки закладів освіти до «Нової української школи». Зокрема, столиця показує найвищий результат освоєння коштів серед регіонів – 19,6%.

«За результатами вступної кампанії школи столиці очікують на 32,6 тис. першокласників. Сьогодні місто активно облаштовує для них класи та приміщення закладів загальної середньої освіти новими партами-трансформерами, «живими підлогами», сучасними меблями, які можна використовувати у навчальному процесі, комп’ютерами, дидактичними матеріалами та іншим сучасним навчальним інвентарем, щоб дітям у школах було затишно та цікаво», – зазначила Ганна Старостенко.

Зауважимо, що 3,6 тис. вчителів початкових класів, іноземної мови, заступників директорів початкових класів закладів середньої освіти столиці вже пройшли навчання відповідно до вимог Нової української школи. Київ уже отримав від Міністерства освіти і науки набори «Лего» для першокласників та 72 тис. підручників для учнів 5-х класів.

Перейти до спискуВерсiя для друку